Poveži se s nama

Vijesti

Naše ljekarne i ovog su puta pripremile spektakularnu radionicu prirodne kuhinje

“Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana”

Objavljeno

Nakon zime i teške hrane dolazak ljepšeg vremena postavlja nam pitanje želimo li se zdravije hraniti? Kako pripremiti kvalitetan obrok?          Zašto je važno koristiti organske i cjelovite namirnice i kako uskladiti svakodnevne obaveze sa pripremom zdravog obroka. Pravi ste gurman i ljubitelj slatkoga, a ne znate kako si pomoći po tom pitanju bez obzira što to nije dobro za vaše zdravlje.

Na ta i sva druga pitanja odgovore ćete pronaći na radionici prirodne kuhinje u utorak 26. ožujka 2019. od 17:00 – 19:00 sati . Organizator ove hvalevrijedne radionice su Ljekarne Zagrebačke županije, u suradnji s Biotekom Zagrebačke županije. Mjesto izvedbe bit će Edukacijski centar LJZŽ, Zvonimirova 5, Velika Gorica

-Radi se o radionicama na kojima kuhamo prema makrobiotičkim načelima te promičemo važnost uravnotežene prehrane. Radionice su interaktivnog tipa, družimo se 2-3 sata, mi kuhamo, naši polaznici prate i degustiraju.-rekli su iz ljekarne

Ako želite naučiti kako se kvalitetnije i zdravije hraniti te degustirati obroke koje možete uvrstiti u svoju kuharicu zdravih navika onda vam ne preostaje ništa drugo nego se prijaviti na broj 091329 6152.

 

Vijesti

FOTO Osobna molitva u Crkvi NBDM

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Osobna molitva u Crkvi NBDM. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na vratima Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije istaknuta je obavijest: ”Za osobnu molitvu župna crkva bit će otvorena od 07:30 do 10:00 i od 16:00 do 18:30 sati. U crkvi smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Šarenilo maski na goričkim ulicama

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji kao dodatak odijevanju dodaju i zaštitnu masku. Ima ih jednobojnih, šarenih, stiliziranih i onih koje su načinjene u kućnoj radinosti, vjerujemo da sve služe svojoj svrsi – osobnoj zaštiti i zaštiti drugih. Sve su zanimljive na svoj način, napravljene su od raznih materijala a njihovo šarenilo i razigranost boja pokazuju kako su njihovi autori i u prijetećoj pandemiji koronavirusa sačuvali zdrav duh, kreativnost i optimizam.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maska pruža adekvatnu zaštitu ako pokriva područje od korijena nosa do ispod brade. Obvezne su za medicinsko osoblje.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Ona je zaštita ako osoba ima simptome. Više štiti osobu koja je bolesna i koja ima simptome nego što štiti zdravu osobu” (Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno