Poveži se s nama

Vijesti

Nakon četiri godine Pokupsko će opet imati dječji vrtić

Općina raspisala natječaj za zakup prostora namijenjenog za obavljanje predškolskog odgoja

Objavljeno

Nakon godina bez vrtića u svome mjestu, mlade obitelji u Pokupskom napokon će moći odahnuti. Općina Pokupsko raspisala je natječaj za zakup prostora namijenjenog za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja. Poslovni prostor daje se u zakup na 10 godina, a natječaj je otvoren do 18. ožujka.

– Imali smo upita i potencijalni partneri pokazali su interes za otvaranje dječjeg vrtića u Pokupskom. Prikupljamo sve ateste i uređujemo prostor, kako bi se u njemu mogao otvoriti vrtić. Smatramo kako je to najprihvatljiviji način da riješimo ovaj dugogodišnji problem. Naš partner, odnosno najmoprimac trebao bi ispunjavati sve uvjete koji su propisani zakonom i snositi sve troškove funkcioniranja vrtića, poput upošljavanja stručnog osoblja. Vjerujem se da ćemo kroz naš proračun i uz pomoć Ministarstva za demografiju uspjeti otvoriti taj vrtić u što kraćem vremenu – rekao nam je načelnik Božidar Škrinjarić.

Prema najavama Općina bi trebala sufinancirati boravak djece u vrtiću. Novi vrtić nalazit će se u prostoru u kojem je se nalazio i stari vrtić, na adresi Pokupsko 25 d. Tridesetak djece bit će smješteno u prostoru od 273 četvorna metra, s ograđenim dvorištem i pristupnim stazama ukupne površine cca 1400 četvornih metara.

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija uhvatila dvojicu provalnika, druga dvojica u bijegu

Četvorka tijekom rujna i listopada provalila u dvije kuće i izvršila krađu u trećoj kući

Objavljeno

on

Gorička policija prošli tjedan riješila je dva slučaja provale u kuću i jedan slučaj krađe iz kuće. Ova tri kaznena djela dogodila su se tijekom rujna i listopada na goričkom području. Za njihovo počinjenje policija tereti dvojicu muškarca starosti 27 i 24 godine te dvojicu 21-godišnjaka. Muškarci su s područja Ivanić-Grada.

– Protiv njih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave, dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga, s obzirom na to da trenutno nisu dostupni policiji. Dvojac će po njihovom pronalasku biti naknadno procesuirani – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelaić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelaić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno