Poveži se s nama

Vijesti

Nakon četiri godine Pokupsko će opet imati dječji vrtić

Općina raspisala natječaj za zakup prostora namijenjenog za obavljanje predškolskog odgoja

Objavljeno

Nakon godina bez vrtića u svome mjestu, mlade obitelji u Pokupskom napokon će moći odahnuti. Općina Pokupsko raspisala je natječaj za zakup prostora namijenjenog za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja. Poslovni prostor daje se u zakup na 10 godina, a natječaj je otvoren do 18. ožujka.

– Imali smo upita i potencijalni partneri pokazali su interes za otvaranje dječjeg vrtića u Pokupskom. Prikupljamo sve ateste i uređujemo prostor, kako bi se u njemu mogao otvoriti vrtić. Smatramo kako je to najprihvatljiviji način da riješimo ovaj dugogodišnji problem. Naš partner, odnosno najmoprimac trebao bi ispunjavati sve uvjete koji su propisani zakonom i snositi sve troškove funkcioniranja vrtića, poput upošljavanja stručnog osoblja. Vjerujem se da ćemo kroz naš proračun i uz pomoć Ministarstva za demografiju uspjeti otvoriti taj vrtić u što kraćem vremenu – rekao nam je načelnik Božidar Škrinjarić.

Prema najavama Općina bi trebala sufinancirati boravak djece u vrtiću. Novi vrtić nalazit će se u prostoru u kojem je se nalazio i stari vrtić, na adresi Pokupsko 25 d. Tridesetak djece bit će smješteno u prostoru od 273 četvorna metra, s ograđenim dvorištem i pristupnim stazama ukupne površine cca 1400 četvornih metara.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno