Poveži se s nama

Moja županija

Najzabavniji i najzdraviji javni prijevoz u Ivanić-Gradu

Objavljeno

Ivanić-Grad kontinuirano radi na unapređenju kvalitete života svojih stanovnika tako da je uveo jednu novost: sustav javnih bicikala! Na taj se način Ivanić-Grad pridružio brzorastućoj mreži više od 100 gradova u svijetu koji svojim stanovnicima i posjetiteljima nude najpovoljniji, najzabavniji, najzdraviji i najzeleniji oblik prijevoza.

 

Građanin istovremeno mogu unajmiti klasične bicikle s 3 brzine, ali i električne bicikle najnovije generacije koji se pune u stalcima za parkiranje i imaju bateriju koja s jednim punjenjem može prijeći udaljenosti veće od 100 kilometara! Bicikli su opremljeni, među ostalim, tehnologijom za praćenje u realnom vremenu, košaricom za prijevoz stvari, prednjom ručnom i stražnjom torpedo kočnicom i drugim elementima sigurnosti na cesti. Svi korisnici koji se registriraju za samo 79 kuna godišnje članarine sustave javnih bicikala mogu koristiti u 10 gradova i općina u Hrvatskoj i više od 100 gradova u svijetu!

 

Spomenimo kako su bicikli u Ivanić-Gradu dostupni na dvije lokacije: u samom centru na Trgu Vladimira Nazora i na Seoskom imanju Kezele. Inače, sustav javnih bicikala u Ivaniću i okolici zamišljen je na način da stanovnike i posjetitelje koji žele aktivan odmor ili samo kratki predah u prirodi potakne da ostave nakratko automobil i sjednu na bicikl. Ovo je prilika za daljnji razvoj cikloturizma i srodnih djelatnosti na ovom području koji će zasigurno razveseliti sve poklonike zdravog života, zaštite okoliša i održivog razvoja.

Moja županija

Na području Županije 62 zaraženih

Broj oboljelih odnosi se na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke za gradove i općine.

Objavljeno

on

Danas do 11 sati prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije evidentirane su 62 osobe kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava te svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih 29. ožujka 2020.:

Pridržavajte se uputa Stožera civilne zaštite kako bi odgovornim ponašanjem zajedno smanjili širenje epidemije koronavirusa.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno