Poveži se s nama

Vijesti

Najtraženija zanimanja u siječnju čistač/čistačica i prodavač/prodavačica

U goričkoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje u siječnju je bilo 245 slobodnih radnih mjesta

Objavljeno

Krajem siječnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bilo je 1.456 nezaposlenih, što je za 3,6 posto više u odnosu na prethodni mjesec. No, broj je ipak za 29,3 manji u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Tijekom siječnja posao je pronašla ukupno 131 osoba, a najčešće zanimanje bili su prodavač/prodavačica i čistač/čistačica.

Što se tiče potražnje za radnicima, u goričkoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje u siječnju je oglašeno 245 slobodnih radnih mjesta. Poslodavci su najviše tražili čistača/čistačica – tražilo ih se 18. Osim toga, tražilo se 14 prodavača/prodavačica, 13 radnika/radnica u niskogradnji te po 10 strojarskih tehničara/tehničarki i drvoprerađivačkih radnika/radnica.

Vijesti

FOTO VIJEST Snijeg zabijelio Vukomeričke gorice

Zimska idila iznenadila krajem veljače

Objavljeno

on

Nakon perioda toplog vremena danas je stigla promjena, a tijekom dana promijenila su se četiri godišnja doba. Nakon tuče stigao nam i snijeg.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno