Poveži se s nama

Kultura

Nagovor na poeziju: razgovor s pjesnikinjama u goričkoj knjižnici

U dvorani Galženica, ovog će se petka ljubitelji poezije imati priliku susresti s pjesnikinjama Sonjom Manojlović, Suzanom Matić i Larom Mitraković

Objavljeno

U sljedećih nekoliko petaka saznajte što ima novo na domaćoj poetskoj sceni! Događanja vezana uz izložbu „Papir, škare, knjiga“ započela su otvorenjem izložbe u Galeriji Galženica u petak 26. travnja 2019. u 19.00 sati. Ovaj tjedan, u petak 3. svibnja u 19.00 u Dvorani Galženica gostuju pjesnikinje Sonja Manojlović, Suzana Matić i Lara Mitraković.

Nadalje, petak nakon, 10. svibnja u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Seid Serdarević – alfa i omega nakladničke kuće Fraktura, održat će predavanje „Kako nastaje knjiga“ u kojem ćemo saznati što je sve potrebno kako bi knjiga našla svoj put od pisca do čitatelja, te ponešto o problemima suvremenog izdavaštva. Zadnje događanje u nizu ugostit će pjesnikinje Moniku Herceg, Luciju Butković i Lidiju Deduš u petak 17. svibnja u 19.00 sati u Dvorani Galženica.

Nastavlja se zanimljiv set druženja s književnicima, a dobrodošli su svi ljubitelji književnosti. Razgovore s autoricama moderirat će književna prevoditeljica Romana Perečinec koja se potrudila dovesti u Veliku Goricu već dokazano dobra, ali i neka svježa pjesnička imena.

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno