Poveži se s nama

Moja županija

Nacionalne manjine i branitelji tema članova Koordinacije za ljudska prava

Objavljeno

Nedavno održana stručna tribina o samoubojstvima hrvatskih branitelja, izazvala je reakciju članova Koordinacije za ljudska prava. Oni su na 10. sjednici donijeli zaključak o organiziranju predavanja ili tribine na tu temu.
 
Marija Ledinski Anić, predsjednica Koordinacije ističe kako je takva situacija dio svih nas i svi mi na neki način moramo dati svoj doprinos. – Posebno mi kao Koordinacija u eventualnim prevencijama takvih nemilih događaja., dodala je Ledinski Anić.
 
Također, raspravljali su i o zaštiti prava nacionalnih manjina kako bi se kroz tribinu upoznali s onime što se dešava u dijelu nacionalnih manjina, jesu li su ugrožena njihova prava te ima li možda loših međusobnih odnosa.
 
-Željeli bi da u Zagrebačkoj županiji preveniramo,svaku situaciju koja bi, eventualno, mogla narušiti sklad suživota nacionalnih manjina i domicilnog stanovništva., istaknula je Anić i dodala kako za sada o tome nema nekih dojava. No, do sazivanja okruglog stola zatražiti će podatke od policije te obrazovnih ustanova kako bi utvrdili ima li problema na toj osnovi.
 
Inače na području Zagrebačke županije zastupljeno je 9 nacionalnih manjina.
 
Uz spomenuto, članovi Koordinacije jednoglasno su usvojili Izvješće o stanju ljudskih prava na području županije te njihovim aktivnostima u 2015 godini.

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno