Poveži se s nama

Vijesti

Načelnik Kolarec iz Kravarskog: Evo, i danas moramo izmjestiti dvije obitelji

Kaže kako je situacija sve teža. Novi pregledi znače i nove štete, a aktivirala su se i klizišta…

Objavljeno

Pregled objekata oštećenih u potresu u općini Kravarsko i dalje traje. Zasad imaju 430 prijava, a pregledom statičara utvrđeni su novi objekti s crvenom naljepnicom. Osim toga, javljaju se i novi problemi. Naime, 10-ak objekata je na klizištima.

– Svaki dan imamo tri ili četiri crvena objekta. Tek sad se vidi stvarno stanje. Bojim se da ćemo na kraju tih pregleda imati oko 80 objekata koji više nisu za upotrebu i koji će morati ići u značajniju sanaciju ili rušenje. Dodatna oštećenja nastaju i zbog ovih naknadnih podrhtavanja, a aktivirala su se i neka klizišta koja ćemo morati sanirati. Situacija je sve teža i teža – kazao je načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec te dodao kako stanovnicima kupuju materijal kako bi se sanirala manja oštećenja, do 30 tisuća kuna, a veća oštećenja će morati pričekati izradu elaborata sanacije te troškovnike.

Za sada je 30-ak objekata označeno za rušenje, a Općina i dalje radi na zbrinjavanju stanovnika čije kuće više nisu sigurne.

– Evo, i danas moramo izmjestiti dvije obitelji, ustanovili smo nakon pregleda statičara da im kuće nisu sigurne – kazao je Kolarec.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno