Poveži se s nama

Najave

Maturanti, pozor! Kreću pripreme za maturu

Dočekajte maturu spremni uz i uspješno ju položite

Objavljeno

Vrijeme leti, bliži se državna matura. Ispiti su pred vratima, razina stresa se povećava, a gradiva je puno. Neki muku muče s engleskim, drugi s matematikom. No, postoji rješenje za  pravovremenu pripremu i ponavljanje naučenog kroz srednjoškolsko obrazovanje, naročito ako planirate nastaviti školovanje i ciljate na određene fakultete.

Kako se kvalitetno pripremiti, zna Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, koje organizira ‘Brze pripreme za maturu’. Pripreme počinju u svibnju, u potpunosti su prilagođene rasporedu aktivnosti i  maturantskim obvezama. Poduka će se održavati subotom i nedjeljom u trajanju od četiri sata, a vodit će ju stručni predavači s iskustvom rada na maturama. Naglasak je na individualnom pristupu svakom polazniku, te na kvalitetnoj komunikaciji između predavača i učenika.

-Ovisno o izboru fakulteta i potrebnoj razini, možete se odlučiti za individualne predmete iz ponude, te vjerujemo da ćete brzo i uz malo truda, doći do odličnih rezultata – maturantima poručuju iz POU VG.

Za sve prijave i upite, možete se obratiti obratite se Odjelu za obrazovanje Pučkog Otvorenog Učilišta na II. katu, pozivom na brojeve 01 6259 806 ili 098 316 419, te e-mailom na obrazovanje@pouvg.

Najave

Kako brže pamtiti i pokupiti petice u školi

Škola brzog čitanja i mudrog učenja može naučiti školarce kako učinkovito učiti odnosno, te kako uz minimalno utrošene energije postići bolje rezultate usvajanjem posebnih tehnika učenja

Objavljeno

on

U našem gradu postoji mjesto za školarce koji su pomalo lijeni a inteligentni, no manjka im motivacije da iskoriste svoj puni potencijal. U znanstvenim krugovima pronašli su korelaciju u odnosu  lijenosti inteligencije. Jeste li znali da Google kao jedna od najprepoznatljivijih multinacionalnih kompanija vrednuje baš tu osobinu?

Naime, studije su pokazale da osobe koje su lijene nerijetko pronalaze inovativna rješenja u izvršavanju svojih zadaća, a koja ubrzavaju sam proces do cilja, odnosno ispunjene misije. U školi brzog čitanja i mudrog učenja Velika Gorica prakticiraju određene metode u postizanju učinkovitosti učenja, odnosno kako uz minimalno utrošene energije postići bolje rezultate u školi usvajanjem posebnih tehnika. Kako bi se familijarizirali, odlučili su organizirati besplatnu radionicu namijenjenu osnovnoškolcima od 3. razreda naviše. Radionica je posebno namijenjena i đacima koji puno vremena ulažu u sportske aktivnosti

Mjesto i vrijeme održavanja radionice
U Velikoj Gorici, tijekom svibnja u nekoliko termina. Točno mjesto i vrijeme ovisit će o popunjenosti grupa, obzirom se radionica izvodi u malim grupama. U sklopu radionice provesti će se i testiranje učenika koje je preduvjet za upis u Školu brzog čitanja i mudrog učenja. Po uspješnom testiranju imat ćete priliku upisati Vašeg đaka u jesenske grupe koje počinju s radom u rujnu 2019. godine na lokaciji Centra za poduku HELENA – Škole brzog čitanja i mudrog učenja Velika Gorica, A.K. Miošića 23 a!

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva mogu se istaknuti ključni ciljevi koje djeca školskog uzrasta standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem ove Škole:

  • četverostruko do petostruko povećanje brzine čitanja – neovisno o vrsti gradiva
  • 50-postotno unaprjeđenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti gradiva
  • sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija iz lekcije, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu) iz kojeg mogu lekciju prezentirati usmeno uz lakše odgovaranje na postavljena pitanja te uz značajno bolje dugoročno pamćenje
  • trostruko brže pamćenje u odnosu na vršnjake – odlomaka, definicija, pjesmica i sličnih tekstualnih cjelina – uz drastično dugoročniju retenciju
  • sposobnost planskog učenja u grupi čime mogu drastično smanjiti vrijeme učenja (posebno pogodno u slučajevima kada dijete iz nekog razloga dugo izostane iz škole)

No, ovu vještinu imat će prilike savladati i srednjoškolci,i to već 2. lipnja u Garden Hill Hotelu, a za više informacija svakako posjetite njihovu stranicu na Facebooku.

Prijavite se još danas – broj mjesta je ograničen!

Kanali prijave:
http://brzocitanjeiucenje.eu/prijava/
tel: 099/2202-928
e-mail: brzocitanjeiucenjeHR@gmail.com

 

Nastavi čitati

Najave

„Slikamo ustima, nogama i rukama za ILCO Zagreb”

Sljedeće srijede u Etno selu Novo Čiče organizira se jednodnevna radionica udruge Željezničara slikara Plavo svjetlo Zagreb i Cro-Ilco Zagreb

Objavljeno

on

Udruga Željezničara slikara Plavo svjetlo Zagreb i Cro-Ilco Zagreb, neprofitne su udruge koje već nekoliko godina surađuju.

Budući da je ILCO invalidska udruga koja okuplja osobe oboljele od karcinoma probavnog mokraćnog sustava i djeluje na području Zagrebačke županije uvijek aktivna na promociji važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju probavnog sustava, a članovi Plavog svjetla svoj likovni talent rado dijele s potrebitima i ove godine organiziraju jednodnevnu humanitarnu likovne koloniju. Slike koje će sudionici naslikati tom prigodom biti će javno izložene na javno zdravstvenoj manifestaciji Dan Irisa koji se tradicionalno održava svake godine u svibnju na Cvjetnom trgu u Zagrebu i u svim većim gradovima Hrvatske.

Nakon izložbe slike će biti poklonjene našim sponzorima i donatorima bez čijih donacija udruga ILCO ne bi mogle djelovati. Kao i prijašnjih godina i ove godine uz slikare članove naše Udruge, odazvali su nam se dragi prijatelji iz Slovenije koji slikaju ustima, prijateljska udruga ULAK iz Karlovca kao i neka nova i eminentna lica slikarstva Grada Zagreba.

Tema: slobodna, materijal: svakom sudioniku po dva platna 40 x 50 cm. Bijela boja za ulje i

akril biti će dostupna za korištenje. Jedno naslikano platno potrebno je ostaviti organizatoru.

Ovaj projekt „Slikamo ustima, nogama i rukama za ILCO Zagreb” financiran je iz programa za kulturu 2019. Grada Zagreba.

Zanimljivo je da će se ova radionica održati u našem gradu točnije u Etno selu Novo Čiče 22.svibnja.

Program:

9.15 – organizirani polazak sudionika likovne kolonije Trg Kralja Tomislava Zagreb, Glavni željeznički kolodvor, ugibalište autobusa kod petog perona i pothodnika, za one koji dolaze vlakom ili javnim prijevozom

10.00 – 10.15 – okupljanje u ETNO SELU Novo Čiće

10.15 – 11.00 – piće dobrodošlice i obraćanje organizatora sudionicima likovne kolonije

– podjela materijala

– zajednički doručak

11.00 – 15.00 – sudionici slikaju

15.00 – zajednički ručak

17.00 – podjela zahvalnica sudionicima

18.00 – nastavak druženja

Povratak za Zagreb po dogovoru sudionika.

Nastavi čitati

Najave

Kako osjemeniti kuju ohlađenim sjemenom? I to se može saznati…

Stručni kinološki seminar namijenjen je svim vlasnicima pasa, članovima Hrvatskog kinološkog saveza, aktivnim uzgajivačima i onima koji to planiraju postati, kažu iz Kinološkog kluba Velika Gorica

Objavljeno

on

U organizaciji Kinološkoga kluba Velika Gorica, sljedeće srijede, 22. svibnja, održat će se Kinološki stručni seminar, na kojem će svi zainteresirani moći dobiti jako puno informacija o dvije važne teme. Prva se odnosi u prvom redu na uzgajivače pasa, a njezin naziv je “Umjetno osjemenjivanje kuja s ohlađenim sjemenom”. Druga je kudikamo šira, vjerojatno i zanimljivija široj publici, odnosno svim vlasnicima pasa, a novi naslov “Zarazne bolesti pasa”. O prvoj temi govorit će Martina Lojkić s Veterinarskog fakulteta, a o drugoj njezin kolega s iste institucije Krešimir Martinković.

– Seminar je namijenjen svim vlasnicima pasa, članovima Hrvatskog kinološkog saveza, aktivnim uzgajivačima i onima koji to planiraju postati. Cilj seminara je omogućiti osobama odgovornim za uzgoj i brigu o životinjama što jednostavniji uvid u reprodukciju pada i educirati vlasnike o potencijalnim opasnostima te načinu sprečavanja zaraznih bolesti – ističu organizatori.

Seminar će se održati u srijedu u 19 sati u Gradskoj vijećnici goričkog Pučkog otvorenog učilišta, a zainteresirani se mogu prijaviti na broj 099 6919 488 (Tena Propadalo) ili na e-mail kinoloskistrucniseminar@gmail.com.

Nastavi čitati

Reporter 381 - 18.04.2019.

Facebook

Izdvojeno