Poveži se s nama

HOTNEWS

Manjak učenika u Srednjoj strukovnoj školi

Predviđeno je 160 mjesta za upis učenika u prvi razred za 15 različitih zanimanja. Prijavljen je 121 učenik i prva dva dana upisana su 62 učenika

Objavljeno

Upis učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred velikogoričkih srednjih škola u školskoj 2017./2018.godini započeo je jučer u Srednjoj strukovnoj školi, u 16 sati, nakon što je resorno Ministarstvo objavilo konačnu ljestvicu poretka odnosno konačnu listu potpisanih prijavnica (kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete ili nisu dostavili prijavnice brisani su s popisa). Učenici koji su ispunili propisane uvjete za upis dolazili su sami ili u pratnji roditelja i predavali isprintane i potpisane upisnice te dodatnu dokumentaciju (potvrdu nadležnog školskog liječnika, ugovor o naukovanju, dokumente kojima se ostvaruju dodatni bodovi, liječničku svjedodžbu medicine rada – najkasnije do kraja prvog polugodišta prvog razreda). Tim činom učenik je stekao pravo pohađanja odabrane srednje škole.

Nikica Repač, prof.: ”Predviđeno je 160 mjesta za upis učenika u prvi razred za 15 različitih zanimanja. Prijavljen je 121 učenik i prva dva dana upisana su 62 učenika. Kako je planom predviđen upis 160 učenika, očekuje se da će trenutačni manjak od 39 učenika biti riješen u jesenskom upisnom roku. To nije nikakva novost, niti nekakva alarmantna situacija, nego je to skoro nepisano pravilo da se mjesta u prvom razredu Srednje strukovne škole popunjavaju u drugom upisnom roku”. Uz profesora Repača na upisu je prva dva dana bila i Lea Jurković, prof.

Upis traje i idućeg tjedna u terminima objavljenim na internetskim stranicama Strukovne škole: ponedjeljak (17.07.) i srijeda (19.07.) prijepodne od 8 do 12 sati i utorak (18.07.) poslijepodne od 16 do 20 sati.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno