Poveži se s nama

Vijesti

Lukavčani tri dana slave Majku Božju Fatimsku

Objavljeno

Lukavec danas tradicionalno obilježava Dan Majke Božje Fatimske i Dan mjesta, a proslava će trajati cijelog vikenda. Sve je počelo jutros Danom otvorenih vrata DVD-a Lukavec i pokaznom vježbom izvlačenja stradalih putnika iz automobila.

 

“Upriličena je vježba spašavanja unesrećenih osoba iz prometne nesreće. Na vježbi su bila djeca iz Osnovne škole Eugena Kvaternika i to sva četiri razreda”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Lukavec Darko Stanilović i otkrio kako će proslava izgledati večeras.

 

“U 19 sati je svečana sveta misa, a nakon nje i procesija pod svijećama, u kojoj obilazimo naše sakralne objekte i raspela. Na kraju će uslijediti domijenak u društvenom domu”, kazao je Stilinović.

 

KUD Stari grad Lukavec za sutra priprema koncert duhovno-klasične glazbe na kojem će nastupiti gradski zbor Franje plemenitog Lučića, Lidija Capković Martinek, Jane, KUD Gradići, crkveni zborovi župe Majke Božje Fatimske i umjetnička škola Franje Lučića.

 

“Ako nam vrijeme dopusti, izvođači će biti raspoređeni na više mjesta u krugu dvorca. Nakon najave voditelja, oni bi na različitim mjestima počeli svirati. Na taj način postigli bi jednu mističnu atmosferu“, ističe predsjednik KUD-a Stari grad Lukavec Stjepan Šajnović.

 

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan. Proslava Dana mjesta završava u nedjelju.

 

“Nakon svetih misa u 9 i 11 sati polaganje je vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i NOB-a. Zatim će početi svečana sjednica i domijenak”, dodao je Stanilović pozivajući sve da se pridruže proslavi Dana mjesta Lukavca.

 

foto: Turistička zajednica Velika Gorica

foto: Turistička zajednica Velika Gorica


 

Vijesti

FOTO Posljednja ožujska nedjelja u Gradu

Objavljeno

on

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ako je suditi po snimcima načinjenim od ranih prijepodnevnih pa do kasnih poslijepodnevnih sati, onda bi se moglo zaključiti da Goričani danas nisu bili osobito aktivni te su ostali doma. Nekoliko rekreativaca su se na  sportskim biciklima ujutro zaputili prema nekoj od bližih odnosno nešto daljoj destinaciji, kako koji. Ljekarna u Domu zdravlja nije bila opterećena ni približno kao cijelog tjedna, oni koji su danas dolazili bili su posluženi bez čekanja.

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Cestovni promet bio je minimalan, pred supermarketima nije bilo uobičajenih redova. Tržni centar je bio pust, kao i klupe u Parku kod Muzeja Turopolja. U Parku dr. Franje Tuđmana u poslijepodnevnim satima bilo je malo za vidjeti u šetnji kućnih ljubimaca. Mame s odraslom djecom su se u kratkim šetnjama zadržale na nekoliko minuta kod Pučkog otvorenog učilišta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno