Poveži se s nama

Crna kronika

Ludi tjedan za policiju: Kaznionica Turopolje ostala bez janjaca, a lovci bez odojka nataknutog na ražanj!

Objavljeno

Starica iz Mraclina žrtva je prijevare drske razbojnice koja se predstavila kao djelatnica Doma zdravlja. Kriminalist Niko Kuzmanović iz velikogoričke policije ističe kako je prevarantica 81-godišnjoj ženi na vratima njezinog doma u utorak priopćila da je dobitnica električnog masažera te joj ponudila masažu ne bi li na licu mjesta i isprobala nagradu.

„Dok ju je masirala, predložila je da sa sebe skine zlatni nakit, a kako bi masaža bila učinkovitija. Lakovjerna starica to je poslušala i skinula nakit, što je ova iskoristila, ukrala ga, a zatim se udaljila u nepoznato. Šteta iznosi oko tisuću kuna“, kazao je Kuzmanović na ovotjednoj konferenciji za novinare.

Policija je u potrazi za 30-godišnjom ženom, nižeg rasta i tamnije puti, koja je na sličan način krala i ranije.

„Da se ne bi ponovila slična prijevara treba reći da nikakvi djelatnici doma zdravlja, bolnica, centra za socijalnu skrb ne dolaze pokućama niti ne donose masažere. U slučaju da vam je netko sumnjiv, pozovite policiju“, poručio je Kuzmanović.

Lovačkoj udruzi Sokol iz Pokupskog lopovi su u noći s 10. na 11. prosinca ukrali čak 100 kg smrznutog mesa divljači, kotao sa 12 kg mesa divljači i narezanim lukom, ražanj za pečenje mesa, na kojem se već nalazio odojak te kanistre sa vinom, a šteta iznosi oko 4 tisuće kuna.

U istoj noći poduzeće iz Gradića oštećeno je za 20 tisuća kuna, nakon što je nepoznati lopov iz više teretnih vozila ukrao veću količinu dizela.

Kaznionica Turopolje ostala je bez devet komada janjaca koje su držali u Turopoljskom lugu. Krađa se dogodila između 9. i 16. prosinca, a vrijednost ukradenih životinja je 7 tisuća kuna.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno