Poveži se s nama

Crna kronika

Lopov obio vrata kuće, naletio na 88-godišnju vlasnicu i – pobjegao!

Čak tri provale u kuće zabilježene su na sam Božić, u dva slučaja lopovi su odnijeli novac i nakit, a u trećem se zapravo radilo o pokušaju provale, koju je spriječila hrabra vlasnica

Objavljeno

Ni duh Božića nije spriječio lopove da krenu u akciju, djelatnici goričke policijske postaje imali su pune ruke posla, a ukupan zbroj kaže da je od 21. do 27. prosinca zabilježeno 11 kaznenih djela. Na sam Božić provaljeno je u čak tri kuće na našem području…

U popodnevnim satima provaljeno je u kuću u Lackovićevoj ulici u Velikoj Mlaki, u vlasništvu 81-godišnjaka. Lopov je razbio prozor, ušao u kuću i iz dnevnog boravka odnio novac i pobjegao.

Tijekom poslijepodneva provaljeno je i u kuću u Gornjem Podotočju. Provalnici su odvalili ulazna vrata kuće i odnijeli veću količinu zlatnog nakita i novac. Ukupna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna…

Treća provala zapravo je pokušaj provale, koji je spriječila 88-godišnja vlasnica! Lopov je obio vrata kuće na Trgu kralja Tomislava, ušao u kuću, no tad je ugledao vlasnicu. I, naravno, pobjegao. Štete nema, osim straha koji je pretrpila ova hrabra žena, ali sve ovo skupa veliko je upozorenje i za ostale sugrađane.

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Crna kronika

Stambeni kontejner u Lukavcu u potpunosti izgorio zbog nesipravnih električnih instalacija

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policija je očevidom utvrdila kako je požar kontejnera u Lukavcu izbio zbog neispravnih električnih instalacija. Radi se o stambenom kontejneru koji je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno