Poveži se s nama

Crna kronika

Lopov obio vrata kuće, naletio na 88-godišnju vlasnicu i – pobjegao!

Čak tri provale u kuće zabilježene su na sam Božić, u dva slučaja lopovi su odnijeli novac i nakit, a u trećem se zapravo radilo o pokušaju provale, koju je spriječila hrabra vlasnica

Objavljeno

Ni duh Božića nije spriječio lopove da krenu u akciju, djelatnici goričke policijske postaje imali su pune ruke posla, a ukupan zbroj kaže da je od 21. do 27. prosinca zabilježeno 11 kaznenih djela. Na sam Božić provaljeno je u čak tri kuće na našem području…

U popodnevnim satima provaljeno je u kuću u Lackovićevoj ulici u Velikoj Mlaki, u vlasništvu 81-godišnjaka. Lopov je razbio prozor, ušao u kuću i iz dnevnog boravka odnio novac i pobjegao.

Tijekom poslijepodneva provaljeno je i u kuću u Gornjem Podotočju. Provalnici su odvalili ulazna vrata kuće i odnijeli veću količinu zlatnog nakita i novac. Ukupna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna…

Treća provala zapravo je pokušaj provale, koji je spriječila 88-godišnja vlasnica! Lopov je obio vrata kuće na Trgu kralja Tomislava, ušao u kuću, no tad je ugledao vlasnicu. I, naravno, pobjegao. Štete nema, osim straha koji je pretrpila ova hrabra žena, ali sve ovo skupa veliko je upozorenje i za ostale sugrađane.

Crna kronika

Rakarje: Obio prozor i ukrao novac, a onda i balkonska vrata kako bi došao do zlata

Ukupna šteta je oko 7.000 kuna

Objavljeno

on

Gorička policija ovoga je tjedna zaprimila dojavu o provali u kuću koja se dogodila još u vremenu od 2. do 8. travnja. Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Jurjevski hrast u Rakarju, čija je vlasnica 40-godišnjakinja, i to tako što je došao sa stražnje strane kuće gdje je obio i otvorio prozor. Ušao je u kuću te ispremetao stvari i ukrao novac. Nakon toga se popeo na balkon iste te kuće te obio i otvorio balkonska vrata. Ponovno je ušao u kuću i ispremetao stvari, a u ovom dijelu ukrao je zlatni nakit. Ukupna šteta je oko 7.000 kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Uspio obiti vrata bankomata, ali nije odnio novac

Bankomat se nalazi u zgradi općine

Objavljeno

on

Netko je pokušao provaliti u PBZ bankomat u zgradi općine u Pokupskom. Naime, u noći na petak, 9. travnja, u vremenu od 16 do 4.47 sati, nepoznati počinitelj je provalio u prostoriju zgrade Općine Pokupsko, no isključivo kako bi došao do stražnje strane bankomata.

– Uporabom aparata, najvjerojatnije za varenje ili rezanje, došlo je do taljenja, odnosno otvaranja vrata bankomata u kojem se nalaze kazete s novcem. Međutim, nije izvršena krađa, pa se radi o pokušaju izvršenja kaznenog djela – objasnio je inspektor u goričkoj policiji Nikica Ljubanović i dodao kako nije nastupila nikakva šteta osim one zbog oštećenja bankomata.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Gorjela obiteljska kuća u Teslinoj, požar krenuo iz podruma

Vjerojatno je uzrok požara kvar na elektornstalacijama

Objavljeno

on

U podrumu obiteljske kuće u Ulici Nikole Tesle u srijedu u 20.40 izbio je požar, javlja policija. Uzrok je najvjerojatnije kvar na elektroinstalacijama, a vatra je zahvatila dijelove namještaja i proširila se na unutrašnjost. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a šteta na kući u vlasništvu 65-godišnjakinje i 48-godišnjakinje je više tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno