Poveži se s nama

Vijesti

‘Ljubav tako moćna kao majčina uvijek ostavi svoj trag’- Sretan Majčin dan

Iskažite im ljubav, poštovanje i važnost svaki dan u godini

Objavljeno

Jedan od značajnijih dana u godini je Majčin dan. Taj dan ima posebnu važnost za pripadnice ljepšeg spola koje su majke, jer tada se sva pažnja posvećuje upravo njima.

Prema tradiciji dan se obilježava poklonima ili cvijećem, a na vama je da budete kreativni i domišljati. Vaše žene, majke, bake imaju važne uloge u vašim životima. Da one ne postoje, ne bi danas bilo ni nikoga od nas, a ljubav koje su nam pokazivale/pokazuju za vrijeme života čine zapravo i njegov smisao.
Nemojte biti pažljivi samo za Majčin dan, jer važnije je iskazati ljubav, poštovanje i važnost pripadnicama nježnije spola tijekom cijele godine. Njegujte ih kao cvijeće i zalijevajte ljubavlju svakodnevno. Biti majka najljepša je uloga koju žena može u životu ostvariti, a ljubav koju daje i prima od svoje djece ne može se usporediti ni s jednom drugom vrstom ljubavi.

Majčin dan prilika je da pokažemo svojim majkama koliko ih volimo i cijenimo jer često zaboravimo tko je osoba koja je uvijek bezuvjetno uz nas. Ona se smije kada smo sretni i nikada se neće radovati padovima, već će nam pomoći da otresemo prašinu s koljena i krenemo uspravno dalje.

Zato nemojte zaboraviti sutra razveseliti svoje majke s malim znakom pažnje. Naravno, volimo ih 365 dana u godini i svaki od tih smo beskrajno zahvalni na svemu što su radile i što rade za nas, ali se možda ne sjetimo svaki od tih dana reći i pokazati im to. Zato je tu Majčin dan, savršena prilika da im zahvalimo.

Sport

Kakav transfer! Mladi Argentinac iz druge argentinske lige u – Vukovinu

Román Galinsky, 21-godišnji argentinski nogometaš, odlučio je svoju sreću potražiti u Europi. Posredstvom Jadranka Vladušića, bivšeg igrača Jelačića, porijeklom Argentinca, Galinsky će se aklimatizirati pokušati u Vukovini. A nakon toga pokušati nešto više…

Objavljeno

on

Vijest je zanimljiva i intrigantna. Nazvao je predsjednik Jelačića iz Vukovine i najavio veliko pojačanje, i to ni manje ni više nego iz Argentine.

– Naš negdašnji igrač porijeklom iz Argentine, Jadranko Vladušić, kojeg smo zvali Crespo, nije zaboravio dane u Jelačiću. Preporučio nam je zemljaka imenom Román Galinsky, koji ima 21 godinu. Stiže iz Deportivo Riestre, iz druge argentinske lige! – kazao nam je Matejčić i dodao:

– Trenutačno stanuje u Zagrebu, a mi mu tražimo smještaj u Velikoj Gorici. Ima ambicije za nešto više, a dok se ne aklimatizira, igrat će za nas. Odradio je trening u petak, a u nedjelju dolazi podržati momčad u Kobilić i donosi papire. Samo administracija odlučuju kad će imati pravo nastupa za Jelačić

Bit će zanimljivo pričekati epilog ove zanimljive priče… Na kraju, predsjedniče, sretan rođendan!!!

Nastavi čitati

Kultura

‘Uzbuna u plastičnom carstvu’ na daskama dvorane Galženica

Bajkovita predstava inspirirana stvarnim događajima i osobama

Objavljeno

on

U dvorani Gorica u petak će se održati praizvedba predstave ‘Uzbuna u plastičnom carstvu’. Riječ je o bajkovitoj predstavi inspiriranoj stvarnim događajima i osobama. Moćnika, Plastičnog čovjeka koji je cijeli svijet pretvorio u svoje plastično carstvo ništa ne može iznenaditi, ništa i nitko, osim jedne (ne)obične djevojčice. Jedna takva zasigurno je Greta Thunberg, 16-godišnja djevojčica, borkinja za zaštitu okoliša koja je pokrenula globalnu svijest o rizicima koje donose klimatske promjene.

Predstava je nastala prema autorskom tekstu Marije Antić, a u režiji Mirela Huskića. Uloge u predstavi tumače Ana Katulić, Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak i Mirel Huskić.

Predstavu možete pogledati u petak od 19,30 sati. Ulaznice možete rezervirati do srijede putem telefona 01 6269 961 ili putem maila zastita-okolisa@gorica.hr. Ulaznice možete preuzeti na dan izvedbe, u foajeu dvorane Galženica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Berbe grožđa po vinogradima Vukomeričkih gorica u punom jeku

Ovogodišnja vina bit će blaža s nešto manjom koncentracijom alkohola, ali zato s izražajnijim voćnim aromama

Objavljeno

on

Ovogodišnja berba grožđa u Vukomeričkim goricama započela ranije nego prijašnjih godina i to već početkom rujna. Većina velikogoričkih vinogradara berbu je započela ranijim sortama traminacem, muškatom, pinotom, souvignonom, chardonnayom. Berba će završiti drugom polovicom rujna, kada će se pretežito brati škrlet, graševina i rizling.

Foto: grozd-vg.hr

– Za ovogodišnju vinogradarsku godinu može se reći da je u mnogim vinogradarskim područjima Lijepe naše za vinogradare bila vrlo problematična i zahtjevna, kako vegetacijsko – klimatološki tako i tehnološki. Većina vinogradara nije zadovoljna količinom ubranog grožđa i količinom mošta. U ovogodišnjoj berbi grožđe nije ubrano u fazi pune zrelosti pa omjeri sladora i kiselina nisu bili zadovoljavajući, jer su šećeri bili manji, kiseline veće te se mošt mora doslađivati, a to znači da će vina biti blaža s nešto manjim alkoholima, ali zato izražajnijim voćnim aromama – rekao nam je Vlado Mikulčić, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Grozd.

Foto: grozd-vg.hr

Nastavi čitati

Reporter 385 - 29.08.2019.

Facebook

Izdvojeno