Poveži se s nama

Moja županija

Ljekarne Zagrebačke županije otvaraju Centar zdravlja

Objavljeno

Ljekarne Zagrebačke županije u Velikoj Gorici uređuju Centar zdravlja koji će se sastojati od edukacijskog centra, službe centralne nabave, galenskog laboratorija i nutricionističkog savjetovališta. Također, u Centar će moći dolaziti i građani. Uz brojne informacije koje će tamo moći dobiti, djelatnici će ih ujedno naučiti i pokazati im na koji način mogu živjeti i funkcionirati s bolestima te kako prilagoditi svoju prehranu i način života svojem novom stanju.

Zahvaljujući donaciji Zagrebačke županije, Ljekarne će za opremanje galenskog laboratorija nabaviti opremu u vrijednosti 400 tisuća kuna, a on će pokrivati potrebe svih 17 ljekarni. U njemu će se izrađivati razni pripravci, koji će se moći dobiti na liječnički recept, ali i individualni magistralni pripravci u obliku kapsula, krema, sirupa ili losiona, ovisno o zahtjevu pacijenata.

Ravnateljica Zvjezdana Dobrinčić ističe kako je njena želja, kao i njezinih suradnika s kojima se ponosi, stvoriti ljekarnu u kojoj će se svi pacijenti i posjetitelji osjećati kao doma. “Želimo biti dio svake obitelji te im dati do znanja da nam se uvijek mogu obratiti i da će uz našu medicinsku pomoć dobiti i toplu riječ“, dodala je ravnateljica Dobrinčić.

S obzirom da je županija osnivač Ljekarni, Centar je obišao i župan Stjepan Kožić koji je oduševljen s onime što se i na koji način radi. Sve od inicijative do provedbe ideja. “Izuzetno sam zadovoljan jer znanje je uvijek domaće i sve što rade, rade iz vlastitog kadra. Veseli me da imamo stalni rast inovativnosti te da smo po mnogočemu iznad drugih ustanova te vrste, ponosno će župan te dodaje kako zaista možemo biti primjer drugima.

Inače, Ljekarne su osnovane 2003.godine i trenutno imaju 94 zaposlenih, a njihov Centar zdravlja kompletno bi trebao biti uređen do kraja godine.

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno