Poveži se s nama

Moja županija

Ljekarne Zagrebačke županije otvaraju Centar zdravlja

Objavljeno

Ljekarne Zagrebačke županije u Velikoj Gorici uređuju Centar zdravlja koji će se sastojati od edukacijskog centra, službe centralne nabave, galenskog laboratorija i nutricionističkog savjetovališta. Također, u Centar će moći dolaziti i građani. Uz brojne informacije koje će tamo moći dobiti, djelatnici će ih ujedno naučiti i pokazati im na koji način mogu živjeti i funkcionirati s bolestima te kako prilagoditi svoju prehranu i način života svojem novom stanju.

Zahvaljujući donaciji Zagrebačke županije, Ljekarne će za opremanje galenskog laboratorija nabaviti opremu u vrijednosti 400 tisuća kuna, a on će pokrivati potrebe svih 17 ljekarni. U njemu će se izrađivati razni pripravci, koji će se moći dobiti na liječnički recept, ali i individualni magistralni pripravci u obliku kapsula, krema, sirupa ili losiona, ovisno o zahtjevu pacijenata.

Ravnateljica Zvjezdana Dobrinčić ističe kako je njena želja, kao i njezinih suradnika s kojima se ponosi, stvoriti ljekarnu u kojoj će se svi pacijenti i posjetitelji osjećati kao doma. “Želimo biti dio svake obitelji te im dati do znanja da nam se uvijek mogu obratiti i da će uz našu medicinsku pomoć dobiti i toplu riječ“, dodala je ravnateljica Dobrinčić.

S obzirom da je županija osnivač Ljekarni, Centar je obišao i župan Stjepan Kožić koji je oduševljen s onime što se i na koji način radi. Sve od inicijative do provedbe ideja. “Izuzetno sam zadovoljan jer znanje je uvijek domaće i sve što rade, rade iz vlastitog kadra. Veseli me da imamo stalni rast inovativnosti te da smo po mnogočemu iznad drugih ustanova te vrste, ponosno će župan te dodaje kako zaista možemo biti primjer drugima.

Inače, Ljekarne su osnovane 2003.godine i trenutno imaju 94 zaposlenih, a njihov Centar zdravlja kompletno bi trebao biti uređen do kraja godine.

Crna kronika

Zapucao iz pištolja na obiteljskoj proslavi

Jedno zrno pogodilo staklenu stijenku kuće u vlasništvu 55-godišnjakinje

Objavljeno

on

Dugoselska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 59-godišnjaka koji je obiteljskoj proslavi u Brckovljanima ispalio nekoliko hitaca u zrak. Jedno zrno pogodilo staklenu stijenku kuće u vlasništvu 55-godišnjakinje.

„Policijski službenici Policijske postaje Dugo Selo dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 55-godišnjakinje. Oružje i streljivo su od osumnjičenog oduzeti, a nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu“, poručili su iz PUZ-a.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 23 sati u Gračecu.

Nastavi čitati

Moja županija

Svježe i domaće jagode prodaju se na čak 110 lokacija u Zagrebu

Do 10. lipnja traju “Dani zagrebačkih jagoda”…

Objavljeno

on

Počela je sezona jagoda, mnogima najdražeg i najukusnijeg voća. Već neko vrijeme na brojnim lokacijama u gradovima na području Zagrebačke županije možemo kupiti ove male crvene plodove domaćih proizvođača. Danas je i službeno započela njihova sezona jer je krenula prodajna manifestacija “Dani zagrebačkih jagoda”. Manifestaciju, sada već tradicionalno, zajednički organiziraju Zagrebačka županija i Grad Zagreb u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“ i Udrugom uzgajatelja jagoda grada Zagreba.

Inače, svježe i domaće jagode provjerene kvalitete, moći ćete kupovati na nekoj od 110 lokacija u gradu Zagrebu. A od ukupno 70 proizvođača koji su uključeni u ovu prodajnu manifestaciju, 25 ih je s područja Zagrebačke županije, a 45 s područja grada Zagreba. Dani zagrebačkih jagoda traju sve do 10. lipnja, a cijena mjerice se kreće oko 15 kuna.

Nastavi čitati

Moja županija

FOTO 6. festival Univerzalne sportske škole s rekordnim brojem učenika

Objavljeno

on

Šesti festival Univerzalne sportske škole u organizaciji Županjskog športskog saveza Zagrebačke županije i Osnovne škole Šćitarjevo (ravnatelj Mario Ivić, koordinator Damir Međeri, prof) održan je danas na terenu ŠRC Mladost u Obrezini. Na jedinstvenom festivalu sudjelovalo je 310 učenika (31 odjeljenje po 10 učenika) iz 25 osnovnih škola naše županije. Učenike i njihove učitelj(ic)e pozdravio je i Festival otvorio Slavko Fukat, predsjednik ŽŠŠSZŽ-a. Djeca su imala apsolvirati 16 radnih stanica: trčanje, poligon opće motorike, nogomet, skok u vis, skok u dalj, mini odbojka, igre s padobranom, potezanje konopa, kriket ili hokej na travi, ubacivanje lopte u koš, bacanje vortexa, tenis/badminton, tko ubaci više, gimnastika, dvorac na napuhavanje i fotografiranje. Svi sudionici su dobili medalje, sendviče i sokove. Program je vodio Ivan Džankić, prof.

”Univerzalna sportska škola namijenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda. Cilj programa ove škole je uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjere, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.” Univerzalna sportska škola za svu djecu potpuno je besplatna.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno