Poveži se s nama

HOTNEWS

Likovni umjetnici i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje zajedno stvarali umjetnička djela

Cilj Likovne kolonije u Centru je da se djeca upoznaju s cijelim procesom stvaranja umjetničkih djela

Objavljeno

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica slavio je jučer 77 godina rada, a u tom povodu organizirali su Likovnu koloniju na kojoj je sudjelovalo 20-ak umjetnika i 15-ak djece iz Centra koji imaju jak senzibilitet prema likovnom izražavanju.

“Vodim niz likovnih kolonija za djecu s posebnim potrebama i intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj, ali mi je posebno zadovoljstvo da i u Gorici možemo organizirati ovakvu likovnu koloniju kako bi im pomogli da unaprijede svoju djelatnost i da djeca budu aktivni i neposredni sudionici ove Likovne kolonije”, rekao je organizator Likovne kolonije Ante Živković Fošar i dodao da on 20 godina proučava kako likovna umjetnost pomaže djeci s posebnim potrebama i zaključuje:”Likovna umjetnost, odnosno ekspresija, je izraz njihovog sazrijevanja koji pomaže u njihovoj socijalizaciji i razvijanju životnih vještina. Obično se misli da ta djeca ne slijede likovne stadije i procese kao druga djeca, no dokazano je da djeca s posebnim potrebama slijede iste procese, imaju iste stadije, ali u kronološkom smislu oni malo zaostaju.”

Umjetnici iz Zagreba i Velike Gorice koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji, cijeli su dan stvarali svoja umjetnička djela, a u tome su im se rado pridružila i djeca. Tema i tehnika izražavanja bili su slobodni, pa je u goričkom Centru za odgoj i obrazovanje nastao šarolik i velik broj likovnih djela.

13.05.2017. Velika Gorica – U Centru za odgoj i obrazovanje održana Likovna kolonija. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Umjetnici će svojim radovima razveseliti naše prostore i našu djecu. Prvenstvena svrha Likovne kolonije je edukacijsko-rehabilitacijska za naše učenike, koji će se uživo upoznati sa stvaranjem jednog umjetničkog djela. Svi naši umjetnici su se dragovoljno odazvali, njihovi radovi će ostati u našem trajnom vlasništvu”, rekao je Zvonko Katalinić, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje i najavio kako će idući tjedan svečano proslaviti svojih prvih 77 godina rada.

Osim Dana otvorenih vrata, koji će trajati od srijede do petka, građani će moći vidjeti i izložbu radova djece iz Centra za odgoj i obrazovanje, a za petak su pripremili priredbu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno