Poveži se s nama

HOTNEWS

Liječnik Zvonimir Lovrić ide u utrku za gradonačelničku fotelju

Lovrić je kandidat Domovinskog pokreta, a kao kandidat za zamjenika gradonačelnika je gorički veterinar Krunoslav Hrvačić…

Objavljeno

Prof.dr.sc. Zvonimir Lovrić kandidat je Domovinskog pokreta za gradonačelnika Velike Gorice. Četvrti je to kandidat koji ide u utrku za gradonačelnika najvećeg grada u Zagrebačkoj županiji.

U svom uvodnom govoru, Lovrić se osvrunuo na nastanak Domovinskog pokreta. Kaže da je nastao zbog nezadovoljstva ljudi, ali i zato što sve više mladih nema povjerenja u politiku. S obzirom da je punih četrdeset godina radio u medicini, usporedio je svoj liječnički posao s politikom.

– Ukoliko nema povjerenja između liječnika i pacijenata mogućnosti liječenja su izrazito umanjene i upitne. Stoga, isto tako je i u politici. Dok narod ne bude imao političare kojima može iskreno vjerovati, neće biti načina da ti političari povedu državu i lokalnu zajednicu u boljitak, ističe Lovrić te je opisao situaciju krirurškim riječima: „Uprava je kao gangrenozna noga, jer gdje god ubodete curi gnoj“.

Iz Domovinskog pokreta istaknuli su kako imaju ljude koji mogu pokrenuti grad te koji znaju vrijednost novca, koje sugrađani daju u sustav, i usmjeriti ga za opću dobrobit lokalne i šire zajednice. Kažu kako su okupili doktore znanosti, magistre znanosti, pravnike, inženjere, ekonomiste, poduzetnike koji nemaju biljega na sebi i koji mogu pokrenuti situacija na bolje.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– Jedna od mojih osnovnih ideja će biti, u ovoj kampanji, ideja stara mnogo godina, a to je izgradnja polikliničko-dijagnostičkog centra. Vidjeli smo koliko bi to u ovoj situaciji s koronom bilo nužno, naglasio je Lovrić te poručio da je na građanima sada odluka uzeti oružje u ruke, a to je olovka i glasački listić. Sve se može promijeniti i poboljšati. I zato pozivam sve, posebice onih 55 posto koji ne izlaze na izbore jer su razočarani, da ovaj puta izađu, u svoju savjest zaokruže one koji mogu nešto napraviti, a to je Domovinski pokret.

Kandidata za zamjenika gradonačelnika, Domovinski pokret, pronašao je u poznatom goričkom veterinaru, poduzetniku i političaru Krunoslavu Hrvačiću koji smatra kako Velika Gorica ima veliku perspektivu i u poljoprivredi.

– Velika Gorica je uvijek bila hranitelj Zagreba, imamo izuzetno razvijenu poljoprivredu koju treba popravit, izgraditi i usavršiti. Prvenstveno bi trebalo povezati ruralnu sredinu, educirati mlade stručnjake agronome, potaknuti laganiji i brži otkup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, dodaje Hrvačić.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Na predstavljanju goričkih kandidata bili su i saborski zastupnici Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, Stipo Mlinarić Ćipe i Ante Prkačin, general HOSa.

 

HOTNEWS

VG Legacy goričkoj hitnoj pomoći donirao EKG uređaj

Iako im je potres pomrsio planove, uspjeli su prikupiti 20 tisuća kuna što je bilo dovoljno za kupnju jednog EKG uređaja…

Objavljeno

on

Velikogorička hitna pomoć danas je postala bogatija za još jedan EKG uređaj. Riječ je o donaciji goričkih humanitaraca VG Legacy koja je danas i službeno uručena. Akciju su pokrenuli još prošle godine, kada su prikupljali sredstva na Gastru Turopolja, prodavali su kuhani gin te raznorazne ukrase i poklone.

– Odlučili smo da ćemo svake godine darovati našim donacijama jednu medicinsku ustanovu, pa je tako došao red i na velikogoričku Hitnu, priča nam Dalija Zubek iz VG Legacya koji su prošle godine kroz ovakvu humanitarnu akciju kupili respirator i monitor životnih funkcija za Dječju bolnicu Srebrnjak.

21.4.2021. Velika Gorica – VG Legacy humanitarnom akcijom prikupio sredstva za kupnju mobilnog EKG aparata za goričku Hitnu pomoć. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Kontaktirali smo Hitnu i raspitali smo se što im je najpotrebnije. Odlučili smo se za prijenosni EKG aparat, koji je novijeg datuma i moderniji te će svakako modernizirati njihovu uslugu. Imali smo u planu kupiti dva uređaja i nešto od druge opreme, no taman kada smo krenuli s humanitarnom akcijom i prikupili nešto sredstava, dogodio se potres pa je fokus prebačen na prikupljanje donacija za ljude pogođene potresom, kaže Dalija.

21.4.2021. Velika Gorica – VG Legacy humanitarnom akcijom prikupio sredstva za kupnju mobilnog EKG aparata za goričku Hitnu pomoć. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

No, uspjeli su prikupiti 20 tisuća kuna što je bilo dovoljno za kupnju ovog uređaja, a koji će biti smješten u ambulanti Doma zdravlja.

– EKG uređaj je neophodan za naš rad, iako imamo dovoljno opreme, ali opreme kao i ljudi nikada dovoljno. On će nama pomoći u našem radu, da kod pacijenata s određenim srčanim smetnjama, možemo bolje i lakše postaviti dijagnozu te da im možemo pružiti pravu terapiju, bilo kod nas ili ih odvesti u bolnicu. Ovo je nama vrlo važna donacija, istaknuo je Davorin Gajnik, ravantelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije te zahvalio velikim i malim članovima udruge VG Legacy koji su svojim radom i sakupljanjem sredstava doprinjeli da nama doniraju ovaj uređaj.

21.4.2021. Velika Gorica – VG Legacy humanitarnom akcijom prikupio sredstva za kupnju mobilnog EKG aparata za goričku Hitnu pomoć. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Humanitarci iz VG Legacya nedavno su završili i još jednu akciju.

– Kupili smo stambeni kontejner za baku Ankicu iz Gline, a koji stiže baš u subotu te smo pomogli i jednoj samohranoj majci s četvero djece. Naš rad nikad ne staje, poručila je Dalija.

21.4.2021. Velika Gorica – VG Legacy humanitarnom akcijom prikupio sredstva za kupnju mobilnog EKG aparata za goričku Hitnu pomoć. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

Neven Karas kandidat je za zamjenika gradonačelnika Krešimiru Ačkaru

Glavni razlog što je prihvatio prijedlog da bude zamjenik je što je s Krešimirom Ačkarom ‘kliknuo’ na prvu.

Objavljeno

on

Koalicija HDZ-a, Stranke rada i solidarnosti-Bandić Milan 365, HSLS-a, HSU-a, i Nezavisne liste Stjepana Kožića danas je predstavila dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa kao nezavisnog kandidata za zamjenika gradonačelnika grada Velike Gorice.

– Kada netko ima životopis poput Nevena Karasa, pitanje zašto sam ga odabrao za svoga zamjenika postaje suvišno. Neven je cijeli život aktivan u političkom, društvenom i sportskom životu ovog grada. Čovjek koji ne samo da živi u Velikoj Gorici, nego i živi naš grad. Vrstan pravnik, predavač na visokoškolskim ustanovama, jedan od osnivača Veleučilišta Velika Gorica. Nositelj jedine nezavisne liste u  povijesti grada Velike Gorice koja je uspjela ući u gradsko vijeće. Hrvatski branitelj, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Veliku Goricu. Sve što sam naveo o Nevenu je važno, ali postoji nešto još važnije. O Nevenu Karasu u ovome gradu svatko govori s poštovanjem bez obzira na to čime se bavi, kojega su svjetonazora i kojoj političkoj opciji pripadaju – rekao je kandidat za gradonačelnika Krešimir Ačkar, te istaknuo kako je Karas dobio jednoglasnu potporu Gradskog odbora HDZ-a.

– Jedan od razloga zašto sam prihvatio kandidaturu za zamjenika gradonačelnika je što živim u Velikoj Gorici, i volim ovaj grad. Drugi razlog je što želim biti aktivni sudionik, a ne pasivni promatrač ili kritičar uz kavicu jer želim sudjelovati u tome da se Velika Gorica još više unaprijedi i postane još više poželjno mjesto za stanovanje. Glavni razlog zbog kojeg sam prihvatio prijedlog je taj što je kandidat za gradonačelnika Krešo kojeg sam upoznao prije pet, šest godina, a intenzivno surađujemo posljednje četiri godine i usudim se reći da smo kliknuli na prvu. Kod Kreše me najviše impresionirao njegov entuzijazam, neposrednost, pošten pristup prema svima, i uvjeren sam njegovo osobno poštenje, njegov britak um, ali najviše njegova socijalna osjetljivost, odnosno spremnost da pomogne onima kojima je najteže i da razumije malog čovjeka. Smatram da se dokazao u ova četiri mjeseca koliko je na čelu grada, te da je time pokazao kakav će gradonačelnik biti – rekao je Karas, te istaknuo da su osim Ačkara na njega utjecali i predstavnici stranaka koje osim HDZ-a podržavaju njihovu kandidaturu.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Prometnice u Velikoj Mlaki i Selnici u novom ruhu

Riječ je o prometnicama obuhvaćenima projektom Aglomeracija Velika Gorica.

Objavljeno

on

Stanje prometnica, pitanje kada će biti sanirane, napravljene jedno je od najčešćih pitanja koja postavljaju naši sugrađani.Budući je u tijeku najveći projekt na našem području, a riječ je o Aglomeraciji Velika Gorica, mnoge od tih prometnica novo ruho dobile su ili će tek dobiti po završetku radova. Da stanovnici u Velikoj Mlaki i Selnici mogu odahnuti pokazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je jučer i danas obišao radove u spomenutim naseljima.

-Svim raspoloživim resursima asfaltiramo prometnice obuhvaćene projektom Aglomeracija Velika Gorica. Nema stajanja dok se prometnice ne dovedu u red. Ovim putem zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. – napisao je Ačkar na svom Facebook profilu.

U Velikoj Mlaki radi se u Teslinoj, Waingarterovoj i Ulici Vlatka Mačeka gdje se završava priprema podloge, a asfaltiranje je predviđeno naredni tjedan. Trg Majke Hrvatice bi trebao biti odrađen nakon navedenih ulica, a Ulica Svete Barbare trebala bi biti asfaltirana do 15.svibnja ove godine.

U Selnici se sve sporedne ulice planiraju asfaltirati do prvog svibnja ove godine.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno