Poveži se s nama

CityLIGHTS

LiDraNo 2017: Gorica ugostila 180 najkreativnijih učenika Zagrebačke županije

Objavljeno

Velika Gorica ugostila je Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Zagrebačke županije. Pozornicom Pučkog otvorenog učilišta prodefiliralo je 180 učenika. Svi su oni nastojali ostaviti što bolji utisak na povjerenstvo, a oni najuspješniji predstavljat će našu županiju na državnoj smotri

”Glumim u predstavi Ah, ta lektira. Tumačim ulogu Pipi Duge Čarape. Naša predstava govori o djevojčici Tihani, koja je izrazito ozbiljna za svoje godine. Tu na scenu stupamo ja i Huckleberry, nastojimo je razveselili i promijeniti njezin pogled na svijet”, otkrila nam je Klara, učenica Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada.

14.02.2017. Velika Gorica – Županijski lidrano 2017. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Mladi glumci za ovaj nastup pripremali su se intenzivno tjedan dana. Probe su se odvijale prije i poslije nastave, otkrio nam je Filip. Najzaslužnija za cijeli projekt njihova je učiteljica i mentorica Mirjana.

”Jako puno nam je pomogla i da nema naše učiteljice mi možda danas ovdje ne bi nastupili”, rekao nam je Šimun.

Pristiglim literarnim uradcima učenika zadovoljni su i u nadležnom povjerenstvu. Na ovogodišnju županijsku smotru pristiglo je 27 radova. No, među njima se našlo i onih prepunih pesimizma.

14.02.2017. Velika Gorica – Županijski lidrano 2017. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

”Naime, ova situacija u kojoj živimo snažno utječe i na djecu. Najčešće kroz one koji su im najbliži, a to su njihovi roditelji i učitelji. Tako da nam je pristiglo nešto radova u kojima se osjeća velika doza pesimizma”, upozorio je član povjerenstva Tihomir Horvat.

Ovogodišnja smotra pokazala je da su se školski listovi othrvali navali novih tehnologija. Štampaju se novi brojevi časopisa, a osim školskih tema u njima svoje mjesto polako pronalaze i aktualne društvene teme. Mladi novinari sve slobodnije pišu i o realnim problemima svoje populacije, poput vršnjačkog nasilja u školama.

”Nema straha za novinarstvo, koliko god da je ono u krizi. Ovi učenici dokazuju da se i dalje rađaju pojedinci sa znatiželjnim novinarskim duhom”, poručila je Ivana Sučić, članica povjerenstva za novinarski izraz.

14.02.2017. Velika Gorica – Županijski lidrano 2017. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Nakon dugo vremena Velika Gorica ugostila je županijsku smotru, a domaćin Osnovna škola Nikole Hribara učinila je sve kako bi se gosti što ugodnije osjećali.

”Izuzetna nam je čast i obveza što smo dobili organizaciju ove manifestacije. Koliko je program bio bogat najbolje govori brojka od 180 sudionika”, pohvalio nam se Zdenko Ilečić, ravnatelj OŠ Nikole Hribara i domaćin manifestacije.

Učenici i njihovi učitelji iskoristili su slobodno vrijeme kako bi obišli naš grad. Organiziran im je i posjet Muzeju Turopolja, gdje su upoznali kulturnu baštinu turopoljskog kraja i Velike Gorice. Nadamo se da će im Gorica i njihovi domaćini ostati u lijepom sjećanju.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno