Poveži se s nama

Gospodarstvo

Lepeza radionica VeGoRe u svibnju

Netom nakon međunarodnog praznika rada, VeGoRa nastavlja punom parom s radionicama, a sve u cilju fluidnijeg poslovanja goričkih poduzetnika i onih koji će to tek postati. Najavljuju se tri radionice – strateško upravljanje poslovanjem, obavezna primjena e-računa od 1. srpnja 2019. u poslovanju s javnim ustanovama, te napredno korištenje Google Ads usluge

Objavljeno

U mjesecu svibnju VE-Go-Ra organizira radionice triju različitih, ali bitnih poslovnih područja. Riječ je o strateškom upravljanju poslovanjem, obaveznoj primjeni e-računa od 1. srpnja 2019.  u poslovanju s javnim ustanovama, te naprednom korištenju Google Ads usluge koja poboljšava transparentnost usluga na tržištu a time i samo poslovanje.

Zbog iznimnog interesa za temu Google Ads, započete su tzv. hands-on radionice u Ve-Go-Ri, gdje se polaznicima za prihvatljivu naknadu u iznosu od 350 kuna, omogućuje rad u malim grupama i kreiranje i upravljanje Google oglasa za vlastite potrebe, uz mentorstvo ovlaštenih stručnjaka. To je ujedno i prva svibanjska radionica u Ve-Go-Ri, u srijedu 8. svibnja, a detalje o radionici saznajte ovdje.

Od 1. srpnja ove godine za sve poduzetnike obavezno je slanje isključivo e-račune. Koja je razlika takvog računa od slanja pdf-a e-mailom i što sve treba napraviti da bi se poslao e-račun, zainteresirani sudionici moći će doznati na radionici 15. svibnja s početkom u 12 sati. Sudjelovanje u radionici je u potpunosti besplatno. Prijaviti se možete ovdje.

Nadalje, na dvodnevnoj radionici „Koncept profesionalnog upravljanja poslovanjem“ polaznici mogu naučiti zašto je bitno i kako uspostaviti strateško-operativni koncept za profesionalno upravljanje poslovanjem. Radionicu vodi dr. sc. Mladen Meter. Traje dva dana, 16. i 17. svibnja, a polaznici ne plaćaju nikakvu naknadu. Više informacija o radionici, uz mogućnost prijave, potražite ovdje.

Odabir tema je i ovaj put rezultat osluškivanja potreba goričkih poduzetnika. Iako različite, sve radionice imaju cilj povećati produktivnost naših poduzetnika.

Gospodarstvo

Doznajte kako do potpora za mlade poljoprivrednike

Potpore iznose od 148 do 370 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Kravarskom će sutra održati radionica na temu potpora mladim poljoprivrednicima. Naime, LAG Vallis Colapis otvorio je natječaj za dodjelu potpora mladim poljoprivrednicima nositeljima/odgovornim osobama poljoprivrednih gospodarstava za početak poslovanja. Budućim korisnicima je na raspolaganju 1 111 875 kuna.

– Potpora korisniku kojem će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznik socijalnih doprinosa Republike Hrvatske (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) po osnovi poljoprivrede u skladu s nacionalnim zakonodavstvom najmanje pet godina nakon konačne isplate iznosi 370 625 kuna.
Potpora korisniku kojem poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede iznosi 148 250 kuna – poručili su iz LAG-a.

Natječaj će biti otvoren od 20. siječnja do 24. veljače, a više o uvjetima možete doznati na radionici  sutra od 17 sati u vijećnici Općine Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, Kravarsko.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

VIDEO City puls: Počeo prosinac u Gorici! Najljepši Advent u srcu grada…

Pogledajte i kako je usvojen nikad veći Proračun grada Velike Gorice, kako je protekao Međunarodni dan osoba s invaliditetom i tko su mali čuvari folklorne baštine!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Raspored odvoza otpada za blagdane za sljedeću godinu

Prvog dana sljedeće godine, na Uskrsni ponedjeljak i na sam Božić neće se odvoziti otpad, dok će na sve ostale blagdane djelatnici VG Čistoće odrađivati svoj posao kao i svakog drugog dana

Objavljeno

on

Iz VG Čistoće objavili su obavijest o odvozu komunalnog otpada na blagdane u 2020. godini. Osim na datume koji su istaknuti u ovoj obavijesti, otpad će se odvoziti po uobičajenom rasporedu. Dakle, za Veliku Gospu, Tijelovo i na sve ostale praznike, promjena u odnosu na ostale dane neće biti.

NOVA GODINA
(srijeda, 1. siječnja 2020. godine)
Dana 1. siječnja 2020.godine, srijeda, neće se odvoziti komunalni otpad

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju jednom tjedno, srijedom, usluga će biti izvršena u subotu, 4.1.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na dan odvoza,za naselja: Velika Mlaka, Gradići, Kurilovec, Pleso, Novo Čiče, Jagodno, Donje Podotočje, Ribnica, Poljana Čička dio, Mraclin, Ključić Brdo, Šiljakovina, Kozjača, Velika Buna, Mala Buna, Gustelnica.

USKRSNI PONEDJELJAK
(ponedjeljak, 13. travnja 2020. godine)
Dana 13. travnja 2020.godine, ponedjeljak, neće se odvoziti komunalni otpad

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, usluga će biti izvršena na dan slijedećeg redovnog odvoza, u četvrtak, 16.4.2020.godine, s izuzetkom stambenih zgrada kojima će usluga biti izvršena u utorak, 14.4.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na naznačeni dan odvoza.

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju jednom tjedno, ponedjeljkom, usluga će biti izvršena u subotu, 18.4.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na dan odvoza, za naselja Ogulinec, Donja Lomnica, Velika Kosnica, Mala Kosnica, Petina, Kobilić, Gudci.

BOŽIĆNI BLAGDANI, 1. dan, BOŽIĆ
(petak, 25. prosinca 2020. godine)
Dana 25.prosinca 2020. godine, petak, neće se odvoziti komunalni otpad

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju dva puta tjedno, utorkom i petkom, usluga će biti izvršena u utorak, 29.12.2020. godine, uključujući i stambene zgrade, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na naznačeni dan odvoza.

Korisnicima usluge odvoza komunalnog otpada koji odvoz imaju jednom tjedno, petkom, usluga će biti izvršena u ponedjeljak, 28.12.2020.godine, uz uzimanje svih dodataka (vrećica), isključivo i samo na naznačeni dan odvoza, za naselja Okuje, Vukovina, Gornje Podotočje, Lazina Čička, Bapča, Črnkovec, Selnica Ščitarjevska, Lekneno, Trnje, Sasi, Novaki, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko, Sop Bukevski.

Kako naglašavaju iz VG Čistoće, novi raspored odvoza za 2020. biti objavljen najkasnije krajem godine.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno