Poveži se s nama

CityLIGHTS

KUD Šćitarjevo proslavilo desetljeće djelovanja

Objavljeno

Povodom 10. obljetnice djelovanja Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je svečano obilježavanje jubileja u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo, u nedjelju 22. studenog. Pozivu na proslavu odazvao se veliki broj mještana Šćitarjeva, Obrezine, Črnkovca, Kosnice i drugih susjednih naselja, tako da je slavljenik mogao s ponosom pokazati kompletno članstvo Društva (približno 60 članova), pogotovo mlade odnosno nove članove. Na početku je kratko predstavljena kratka povijest KUD-a Šćitarjeva, koje su osnovale žene Šćitarjeva u proljeće 2015. godine. Iz njihovih redova bila je i prva predsjednica Društva Dragica Caganić, koju je naslijedila lijepa Josipa Jambrek. Iza nje funkciju je obnašao Ivan Benović, koji je predsjedničku palicu predao Branki Tretinjak, aktualnoj predsjednici.

Koncert je otvoren pjesmom ”Srce si mi zela” koju je za KUD Šćitarjevo napisao Stjepan Vitez, pučki pjesnik iz Kobilića, a izvela ju je seniorska pjevačka sekcija. Slijedila je za ovu prigodu uvježbana koreografija ”Oj snešice raširite špice” koju je osmislio Veljko Janković, a glazbeno je obradile Vlatka Antolović i Marijana Komljenović. U slavljeničkom programu nastupila je i dječja skupina KUD-a Šćitarjevo, a kao gosti KUD Šiljakovina sa svojim kompletnim sastavom.

Tijekom programa istaknuta su imena dosadašnjih voditelja KUD-a: Emilija Đurić, Ljerka Golemac, Doriana Crnić Vlahovac, Vlado Čehulić, Veljko Antolović i sadašnja Snježana Pastuović. Prvi voditelji tamburaša su bili, i još su uvijek, Vlatka Antolović (bila je i voditeljica pjevanja, inače je nastavnica u OŠ Šćitarjevo) i Stjepan Čumpek Tajko, najstariji član i svirač u Društvu. Pjevanje su vodile i vode Marijana i Anastazija Komljenović. Za sve spomenute i za one koji su na bilo koji način pomogli da prvo desetljeće KUD-a Šćitarjevo bude na ponos njegovim članovima i prijateljima, upućene su tople i iskrene riječi zahvale i uručene svečane zahvalnice. Program je okončan koreografijom ”Jelica kolce vodila” (autorica Snježana Pastuović), odnosno pjesmama i plesovima Hrvatskog Zagorja (glazbena obrada: Vlatka Antolović i Anastazija Komljenović).

Galerija fotografija:

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Najmlađi su dočekali Novu 2020. godinu prije ponoći

Objavljeno

on

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novu 2020. godinu najmlađi su sa svojim roditeljima, djedama i bakama dočekali večeras već od 17 sati na prostoru kod Muzeja Turopolja. Dječji doček nove godine počeo je interaktivnom novogodišnjom pričaonicom za djecu ”Pričom te zovem”, u kojoj su djeca oduševljeno sudjelovala. Pričaonicu je vodila moderatorica, glumica i plesačica Ana Katulić.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon toga uslijedila je atraktivna ‘vatrena’ predstava ”Vatreni show Triko Cirkus Teatra”. Trikovi i egzibicije maestra s vatrom bili su popraćeni velikom pozornošću i dugim pljeskom.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za kraj je izveden veliki vatromet, a zadovoljna djeca su sa svojim najmilijima krenuli doma i sanjati će dječje snove kada im Nova godina u ponoć pokuca na prozor.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

2020. Goričani će dočekati uz TS Harmonija

Zabavni program i vatromet i na dječjem dočeku nove godine

Objavljeno

on

Doček Nove godine počinje već u 14 sati u Božićnom selu gdje će najmlađe dočekati razne animacije za djecu. Program ispred Muzeja Turopolja se nastavlja dječjim dočekom Nove godine koji počinje u 17 sati, a malene Goričane očekuje interaktivna novogodišnja pričaonica “Pričom te zovem” Margarete Perišić, vatreni show Triko Cirkus Teatra i veliki vatromet na kraju programa.

Za one nešto veće, zabavni program počinje u 22 sata. Tada na pozornicu dolazi Tamburaški sastav Harmonija koji će ispratiti staru i dočekati Novu 2020. godinu.

– Očekujte puno plesnih ritmova i veliki vatromet u ponoć – poručili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno