Poveži se s nama

Vijesti

KUD ŠĆITARJEVO: Naših prvih deset godina

Objavljeno

Godine 2005. skupina žena na čelu s Dragicom Caganić osnovala je KUD Šćitarjevo, razvijali su se kroz godine, i promičući kulturu posavsko-turopoljskog kraja došli su do prve okrugle obljetnice, točnije desete.

Kako je u razgovoru za City radio rekla predsjednica Branka Tretinjak KUD Šćitarjevo ima osamdesetak aktivnih članova koji djeluju u četiri skupine, a „ove godine veliki je “boom” što se tiče mladih, od kojih je 40 plesača i 15 svirača“

Ono po čemu je ovo društvo prepoznatljivo zasigurno su Srpanjski susreti na koje se svake godine odaziva sve više gostujućih društava.

Sve ono što su ove godine marljivo učili i uvježbavali, svojoj vjernoj publici prikazat će u nedjelju na koncertu kojeg organiziraju povodom svoje desete godišnjice.
„Pokazat ćemo sve koreografije koje smo radili ove godine, predstavit će se i naš već spomenuti pomladak, a u goste nam dolazi FA Šiljakovina.“ – istaknula je Tretinjak.

Koncert je dakle, u nedjelju, 22.studenog, s početkom u 17 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo i svi ste pozvani da uveličate ovu lijepu obljetnicu KUD-a Šćitarjevo.

Vijesti

VIDEO City puls: Na biciklu do Zagreba i natrag? DA!

Pogledajte i zašto je potpisana Deklaracija dobre energije, te kako je šopingirati u novoj trgovini u gradu!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Dražen Barišić doveden u prostorije PNUSKOK-a na ispitivanje

Iz ureda gradonačelnika su rekli kako je Dražen Barišić sam otišao u sjedište PNUSKOK-a

Objavljeno

on

Nakon što mu je skinut imunitet, uhićen je gradonačelnik Dražen Barišić i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.

– Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a – kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

O uhićenju su se oglasili iz Grada Velike Gorice.

– Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a – stoji u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno