Poveži se s nama

Vijesti

Kučani na Matičinom četvrtku

Čuvaju i promiču kulturnu baštinu Kuča, Velike Gorice i Turopolja

Objavljeno

Gosti ovotjednog Matičinog četvrtka su članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Kučani“. Kučani će izvesti Turopoljsku himnu, ali i napjeve Veličaj, Moja diridika, Daj Kato, Žuto lišće popadalo, Jedno jutro ja ustadoh i Kad u jesen otišle su laste. U službenom djelu bit će izvedeno 14 pjesama.

„Hrvatsko pjevačko društvo Kučani osnovano je 2009. godine na inicijativu grupe zainteresiranih mještana, Kučana, s ciljem očuvanja i promicanja kulturne baštine i obogaćivanja kulturnog života u Kučama, Velikoj Gorici i šire“, stoji u najavi nastupa.

Mješoviti pjevački zbor izvodi crkvene pučke i liturgijske pjesme, kajkavske popevke, šansone i obrađene narodne napjeve, dok dječji zbor njeguje dječje popularne i prigodne pjesme. Muška vokalna skupina njeguje stare, često zaboravljene, turopoljske pjesme i napjeve te ih čuva od zaborava.

Nastup Kučana možete poslušati u četvrtak od 19 sati u Muzeju Turopolja.

Vijesti

Kako živjeti s ADHD-om?

Predsjednik Udruge Buđenje Marko Ferek održat će radionicu ‘Hiperaktivni sanjari’ u Pučkom otvorenom učilištu

Objavljeno

on

Predsjednik Udruge Buđenje u utorak će održati psihoedukativnu radionicu ‘Hiperaktivni sanjari’ u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Predavač je i dopredsjednik međunarodne organizacije ADHD Europe te autor je knjige ‘Hiperaktivni sanjari – bolji, lošiji, drugačiji’.

– Osobno iskustvo predavača Marka Fereka koji je za vrijeme svojeg školovanja doživio puno neuspjeha što je dovelo do gubitka samopouzdanja. On svojim izlaganjem pruža pogled s druge strane, osobno iskustvo kakvo niti jedan doktor ili psiholog nije prošao – poručili su organizatori.

Radionicu možete poslušati od 18 sati.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Snijeg zabijelio Vukomeričke gorice

Zimska idila iznenadila krajem veljače

Objavljeno

on

Nakon perioda toplog vremena danas je stigla promjena, a tijekom dana promijenila su se četiri godišnja doba. Nakon tuče stigao nam i snijeg.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno