Poveži se s nama

HOTNEWS

Krunoslav Hrvačić novi je predsjednik HČSP-a, sjeo je na ekstra vruću stolicu

Ima težak zadatak – smiriti uzavrele strasti, nemire i međusobne optužbe u vlastitim redovima

Objavljeno

Na 12. Općem Saboru Hrvatske čiste stranke prava u Splitu za predsjednika stranke izabran je Velikogoričan Krunoslav Hrvačić, doktor veterine, kandidat za goričkog gradonačelnika koalicije HSP-HČSP na proteklim lokalnim izborima.

Raspušteno je dosadašnje vodstvo HČSP-a na čijem je čelu od Sabora stranke u prosincu 2016. bio Davor Trbuha. Još manje sreće imao je njegov prethodnik Ivan Pandža, koji je stranku vodio samo četiri mjeseca pa dao neopozivu ostavku. Prije toga je strankom od siječnja 2016. godine zasjedao Josip Miljak.

Hrvačić sada ima težak zadatak. Smiriti uzavrele strasti, nemire i međusobne optužbe u vlastitim redovima.

Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Na novom Saboru stranke nazočilo je stotinjak delegata. Oni su jednoglasno odlučili da će poništiti sve odluke o raspuštanju i isključenju članova iz stranke, donesene od zasjedanja prošlog Sabora do danas.

Za Glavni stan HČSP-a izabrani su: Mate Bekavac, Jozo Radoš, Vedran Radušić, Joško Pejković, Zvonimir Gabelica, Ive Andrijević, Ivica Žulj, Davor Turkalj i Ivan Turudić.

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno