Poveži se s nama

HOTNEWS

Liječnik Zvonimir Lovrić ide u utrku za gradonačelničku fotelju

Lovrić je kandidat Domovinskog pokreta, a kao kandidat za zamjenika gradonačelnika je gorički veterinar Krunoslav Hrvačić…

Objavljeno

Prof.dr.sc. Zvonimir Lovrić kandidat je Domovinskog pokreta za gradonačelnika Velike Gorice. Četvrti je to kandidat koji ide u utrku za gradonačelnika najvećeg grada u Zagrebačkoj županiji.

U svom uvodnom govoru, Lovrić se osvrunuo na nastanak Domovinskog pokreta. Kaže da je nastao zbog nezadovoljstva ljudi, ali i zato što sve više mladih nema povjerenja u politiku. S obzirom da je punih četrdeset godina radio u medicini, usporedio je svoj liječnički posao s politikom.

– Ukoliko nema povjerenja između liječnika i pacijenata mogućnosti liječenja su izrazito umanjene i upitne. Stoga, isto tako je i u politici. Dok narod ne bude imao političare kojima može iskreno vjerovati, neće biti načina da ti političari povedu državu i lokalnu zajednicu u boljitak, ističe Lovrić te je opisao situaciju krirurškim riječima: „Uprava je kao gangrenozna noga, jer gdje god ubodete curi gnoj“.

Iz Domovinskog pokreta istaknuli su kako imaju ljude koji mogu pokrenuti grad te koji znaju vrijednost novca, koje sugrađani daju u sustav, i usmjeriti ga za opću dobrobit lokalne i šire zajednice. Kažu kako su okupili doktore znanosti, magistre znanosti, pravnike, inženjere, ekonomiste, poduzetnike koji nemaju biljega na sebi i koji mogu pokrenuti situacija na bolje.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– Jedna od mojih osnovnih ideja će biti, u ovoj kampanji, ideja stara mnogo godina, a to je izgradnja polikliničko-dijagnostičkog centra. Vidjeli smo koliko bi to u ovoj situaciji s koronom bilo nužno, naglasio je Lovrić te poručio da je na građanima sada odluka uzeti oružje u ruke, a to je olovka i glasački listić. Sve se može promijeniti i poboljšati. I zato pozivam sve, posebice onih 55 posto koji ne izlaze na izbore jer su razočarani, da ovaj puta izađu, u svoju savjest zaokruže one koji mogu nešto napraviti, a to je Domovinski pokret.

Kandidata za zamjenika gradonačelnika, Domovinski pokret, pronašao je u poznatom goričkom veterinaru, poduzetniku i političaru Krunoslavu Hrvačiću koji smatra kako Velika Gorica ima veliku perspektivu i u poljoprivredi.

– Velika Gorica je uvijek bila hranitelj Zagreba, imamo izuzetno razvijenu poljoprivredu koju treba popravit, izgraditi i usavršiti. Prvenstveno bi trebalo povezati ruralnu sredinu, educirati mlade stručnjake agronome, potaknuti laganiji i brži otkup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, dodaje Hrvačić.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Na predstavljanju goričkih kandidata bili su i saborski zastupnici Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, Stipo Mlinarić Ćipe i Ante Prkačin, general HOSa.

 

HOTNEWS

KURILOVEC Za Dan mjesta prisjećanje na prve goričke žrtve u Domovinskom ratu

Osim prisjećanja na svoje heroje, svečanom sjednicom bit će obilježeno i dvadeset godina kako je Kurilovec postao gradska četvrt.

Objavljeno

on

Gradska četvrt Kurilovec u srijedu 22.rujna obilježava Dan mjesta. Kao i svake godine pripremljen je prigodan program kako bi se odala počast petnaestorici kurilovečkih heroja koji su dali svoj život za slobodu svoje domovine.

-Toga dana prije trideset godina u napadu neprijateljskog ratnog zrakoplovstva kod Sajmišta poginula su dva pripadnika Narodne zaštite Kurilovec, Vladimir Stepanić i Neven Veselić. Oni su bili prve žrtve Domovinskog rata u Velikoj Gorici, pa tim povodom, tradicionalno u Spomen parku Kurilovec na spomen naših petnaest žrtava obilježavamo taj dan-pojasnio je Damir Slojšek, predsjednik Gradske četvrti Kurilovec.

Program počinje u 17 sati polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom na Sajmištu. U 18 sati bit će polaganje vijenaca i prigodan program u Spomen parku Kurilovcu. U 18,30 sati je sveta misa, dok će u 19,30 sati uslijediti svečana sjednica obzirom da je ove godine i 20 godina otkad je Kurilovec postao gradska četvrt.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Gradići: Prijetio joj pištoljem, a ona mu odgovorila “Jel’ ti to mene za*ebavaš?”

Na kraju je ukrao nekoliko kutija cigareta…

Objavljeno

on

Kako doznajemo iz goričke policije, jučer oko 22 sata, nepoznati počinitelj uz prijetnju oružjem opljačkao je Tabacco u Gradićima.

Sve se odigralo tako, da je u Tabacco ušetao nepoznati muškarac sa sunčanim naočalama i zaprijetio zaposlenici da mu preda novac iz blagajne. Zanimljiva je bila rekacija djelatnice koja na prvu nije shvatila prijetnju ozbiljnom pa mu je odgovorila: „Jel’ ti to mene zaje***?“.

Muškarac je začuđen odgovorom ponovio da je ovo pljačka, dok mu je zaposlenica ponovno uzvratila isti odgovor. Nakon toga, razbojnik je ukrao nekoliko kutija cigareta i udaljio se u nepoznato jer je očito primjetio da se u blizini parkira automobil iz kojeg je izašlo nekoliko ljudi. Policija traga za počiniteljem.

Foto: ilustracija

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Gorički vatrogasci u samo dva dana gasili nekoliko požara trave i niskog raslinja

Ovoga puta požar je bio većeg razmjera, opožareni dio bio je veličine 500 puta 2000 metara…

Objavljeno

on

Gorički vatrogasci ponovno su imali pune ruke posla. Nakon što su ugasili požar u mraclinskim Dugavama te na Golaku, jučer prije podne dobili su još jednu dojavu o požaru trave i niskog raslinja na lokaciji Velika sela – Kurilovečko polje.

Mraclinski vatrogasci dojavu su zaprimili u 11:55 minuta, kažu kako su s gašenjem vatre opožarenog dijela veličine 500 puta 2000 metara završili oko 15 sati.

Foto: FB DVD Mraclin

S obzirom na veličinu, na intervenciji su im se priklljučili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, DVD Kurilovec, DVD Velika Gorica, DVD Vukovina i DVD Buševec.

Foto: FB DVD Mraclin

Nastavi čitati

Reporter 407 - 26.08.2021.

Facebook

Izdvojeno