Poveži se s nama

Moja županija

Krenimo u virtualnu šetnju Zagrebačkom županijom

Objavljeno

Kako bi bili u korak s vremenom i novim tehnologijama koje utječu na život suvremenih potrošača, Turistička zajednica Zagrebačke županije prepoznala je potrebu razvoja i ulaganja u nove tehnologije. Od sada brzo i na jednostavan način doživite prirodne i kulturne ljepote Zelenog prstena, kroz digitalni interaktivni prikaz Zagrebačke županije.  Sve informacije o turističkim destinacijama nalaze se na jednom mjestu, na web stranici www.locator-tzzz.com.

 

„Korisnik koji će ući u taj naš lokator moći će se osjećati kao da je u samoj županiji. Znamo da su potrebe suvremenog turista takve da je prvi korak kod planiranja nekog putovanja ili izleta istraživanje o destinaciji na internetu,  rekla je direktorica TZZŽ Ružica Rašperić istaknuvši kako je ovo jedan iskorak u poslovanju.

 

foto: locator-tzzz.com

foto: locator-tzzz.com

Baza podataka sakuplja se još od 2015. godine, a tvorac lokatora Mario Žilec ističe kako su lokacije pobrojane na karti te su prostorno pozicionirane kako bi korisnik dobio informaciju gdje se one nalaze i koliko su udaljene. Stranica sadržava snimke, tekstove, galerije i fotografije, turistu pruža “županiju na dlanu” i njegov je virtualni turistički vodič.

 

 

U sklopu lokatora, ali i na drugim Internet stranicama Turističkih zajednica, turisti i svi znatiželjnici imaju priliku i virtualno prošetati županijskim muzejima i razgledati sadržaj u 360 stupnjeva. „Sav taj prikaz moći će se vidjeti i kroz naočale za virtualnu stvarnost tako da će ljudi moći uživo doživjeti cijelu priču, ispričao nam je Stjepan Matijević čija je tvrtka bila zadužena za izradu virtualnih šetnji. Prezentaciji novih tehnologija nazočio je i zamjenik župana Damir Tomljenović.

17.11.2016. Zagreb - Predstavljanje novih tehnologija Zagrebačke županije - foto:Petra Rožić/cityportal.hr

17.11.2016. Zagreb – Predstavljanje novih tehnologija Zagrebačke županije – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

 

Stranica lokatora će se stalno nadograđivati, a u planu je u interaktivni prikaz dodati i cikloturističke rute te vinske ceste, seoska domaćinstva i izletišta Zagrebačke županije.

 

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno