Poveži se s nama

Vijesti

Kreće potraga za novom najljepšom Hrvaticom

Djevojke koje se odluče prijaviti osim avanture će dobiti i priliku da postanu Miss Hrvatske i predstavljaju našu zemlju pred očima cijelog svijeta

Objavljeno

Do sada je čast predstavljati Hrvatsku na najstarijem i najglamuroznijem natjecanju na svijetu, Miss World, imalo 28 djevojaka. Osim ljepote, djevojke su trebale pokazati i karakter te karizmu, ali i običaje i kulturu zemlje iz koje dolaze.

– Iza Izbora za Miss je 28 godina tradicije, iskustva i napretka, 28 djevojaka koje predstavljale Hrvatsku na Miss World. Njihov put nije bio lagan, puno su radile, ulagale i učile, ali i ostvarile. Zajedno sa Direkcijom Miss Hrvatske ostvarile su svoje ciljeve i snove te se upisale u 28 godina tradicije koje ovaj Izbor njeguje i stvara – kažu organizatori.

FOTO: Boris Mataković

Sada je vrijeme da se pronađe novu Miss Hrvatske, koja će naslijediti Katarinu Mamić koja je Lijepu našu predstavljala prošle godine u Londonu.

– Sve djevojke koje žele postati dio lijepe i bajkovite priče, ostaviti svoj trag, pokazati svoje kvalitete, sklopiti nova prijateljstva i otići na mjesta gdje nikad nisu bile, ovo je njihova prilika – pozivaju iz Direkcije Miss Hrvatske te pozivaju da se prijave djevojke koje imaju između 16 i pol i 26 godina.

Tko zna, možda se baš u Velikoj Gorici krije nova hrvatska predstavnica na svjetskom natjecanju ljepote.

Nastavi čitati

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno