Poveži se s nama

Vijesti

Kreće akcija darivanja krvi

Akcija će se provoditi na tri lokacije u gradu

Objavljeno

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U ponedjeljak od 9 do 15 sati krv možete dati u Muzeju Turopolja, u utorak od 12 do 18 sati u Policijskoj postaji Velika Gorica, a u srijedu u Klubu 100 od 13 do 19 sati. Prvi dan pauza će biti od 11,45 do 12,30 sati, drugi od 13,45 do 14,30 sati, a treći od 14,45 do 15,30 sati.

Vijesti

Država će dovršetak autoceste Zagreb–Sisak pokušati sufinancirati europskim novcem

Vijaduktom preko ranžirnog kolodvora spojit će Sarajevsku ulicu i velikogoričku obilaznicu

Objavljeno

on

Hrvatske autoceste raspisale su javni natječaj za nadopunu studije izvodljivosti neizgrađenog dijela autoceste Zagreb-Sisak u dionici koja će povezivati Novi Zagreb s velikogoričkom zaobilaznicom i u koju će biti investirano 75 milijuna eura, piše Novac.hr.

Oko 48 milijuna eura iskoristilo bi se za spajanje vijadukta na A11 sa Sarajevskom ulicom, 13, 3 milijuna za rekonstrukciju i proširenje Sarajevske ulice, a šest milijuna i 700 tisuća eura za izgradnju tramvajske pruge.

Hrvatske autoceste namjeravaju prijaviti projekt ‘Vijadukt preko ranžirnog kolodvora i spoj na Sarajevsku cestu, te rekonstrukcija Sarajevske ceste’ za sufinanciranje iz EU fondova. Duljina vijadukta, kao najzahtjevnijeg dijela investicije koji će omogućiti promet iznad ranžirnog kolodvora u Jakuševcu, je 715 metara. Sastojat će se od dvije mosne konstrukcije s dva traka i po jednim zaustavnim trakom u oba smjera.

Nastavi čitati

Vijesti

U četvrtak odluka o načinu prikupljanja komunalnog i biorazgradivog otpada

Vijećnici će prvi put ove godine zasjesti u svoje klupe

Objavljeno

on

Predstavnici građana Velike Gorice okupit će se u četvrtak na 19. sjednici Gradskog vijeća. Na dnevnom redu naći će se prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, prijedlog odluke o osnivanju Radne zone Rakitovec te prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Velike Gorice.

Početak sjednice zakazan je u 14 sati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Vijesti

Za vikend troje vozilo pod utjecajem alkohola, najviše imao 22-godišnjak

Zaustavili su ga u Ulici Slavka Kolara kod kućnog broja 2

Objavljeno

on

U vikend akcijama ‘Alkohol i opojne droge’ te ‘Brzina’ goričke policije kažnjeno je 16 vozača. Tri zbog prebrze vožnje, tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a ostali zbog manjih prometnih prekršaja.

Vikend-rekordera policija je zaustavila u subotu u 03,13 sati u Ulici Slavka Kolara, a 22-godišnjak je ‘napuhao’ 1,37.

– Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno