Poveži se s nama

HOTNEWS

Kravarsko: Zdravko Horvačić na čelu Općinskog vijeća

Vijećnici jednoglasno izabrali vodstvo

Objavljeno

Na čelno mjesto Općinskog vijeća Općine Kravarsko jednoglasno je izabran Zdravko Horvačić. Naime, za njega su ruke digli i četiri HSS-ova vijećnika. Za razliku od nacionalne razine, izgleda da na lokalnoj razini vlada puno veća snošljivost među političkim akterima.

„Očekujem da i dalje nastavimo zajednički raditi za dobrobit naših građana. U ovom mandatu želimo urediti dječja igrališta u svim našim mjesnim odborima te omogućiti svim našim osnovnoškolcima besplatne udžbenike i školsku prehranu. Klizišta koja su se otvorila u proteklom vremenu značajno su opteretila prethodne proračune, tako da ćemo u ovom mandatu napokon moći početi raditi na podizanju kvalitete života na području naše općine“, rekao nam je predsjednik Općinskog vijeća.

Upravo je problem klizišta obilježio protekli mandat načelnika Vlade Kolarca. Tijekom četiri godine u sanacije je utrošeno osam milijuna kuna.

„Naš zadatak u iduće četiri godine je realizacija svega što smo prethodnih godina zacrtali, a nismo imali sredstava napraviti. To su prije svega izgradnja dječjeg vrtića u Kravarskom i proširenje radne zone u Podvornici, koja bi trebala osigurati stotinu novih radnih mjesta. Nastavljamo i s projektima izgradnje komunalne infrastrukture. Završili smo mrtvačnicu u Donjem Hruševcu, a za desetak dana trebala bi biti gotova i drvena kuća u Barbarićima koja će imati funkciju društvenog doma“, pohvalio nam se načelnik.

Vijećnici su na potpredsjednička mjesta jednoglasno izabrali i Stjepana Kolarca i Nenada Pavunčeca.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno