Poveži se s nama

Vijesti

Kravarsko obilježilo svoj Dan

Najavljeni novi infrastrukturni projekti

Objavljeno

Polaganjem vijenaca kod spomenika Poginulima za domovinu Hrvatsku počelo je obilježavanje Dana općine Kravarsko, a zatim je služena sveta misa u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa. Svečano su se postrojili i Vatrogasci koji su posjetiteljima pokazali opremu kojom raspolažu.

Foto: Mario Žilec

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kravarsko bila je odlična prilika da se prikaže dokumentarni film o svemu što se događalo u proteklom razdoblju. Načelnik Vlado Kolarec iskoristio je priliku i podsjetio okupljene na učinjeno, ali i najavio neke nove projekte.

Foto: Mario Žilec

„Klizišta su nam uzela dvije godine razvoja općine Kravarsko. Samo u groblje u Kravarskom uložili smo 2,5 milijuna kuna, a sva ostala klizišta na prometnicama uzela su nam sav novac od legalizacije objekata u tri godine. Sve to dosta nas je usporilo u razvoju. Međutim, znamo da bez novac iz europskih fondova nema razvoja i velikih investicija pa smo u tom pravcu i krenuli. Kreće rekonstrukcija prometnice Kolarci – Zagorci. Riječ je o investiciji vrijednoj šest milijuna kuna, a prema riječima izvođača posao bi trebao biti gotov za dva mjeseca“, rekao je načelnik.

Foto: Mario Žilec

Općina bi prema njegovim riječima trebala uči i u projekt Aglomeracija Mala Buna, kojim Grad Velika Gorica želi riješiti odvodnju u mjestima Mala Buna, Velika Buna, Šiljakovina i Kozjača. Na ovaj sustav odvodnje priključila bi se i naselja Barbarići Kravarski, Podvornica, Pustike, Kravarsko i Novo Brdo s područja općine Kravarsko. Investicija je ukupno vrijedna oko 100 milijuna kuna, a oko 40-tak milijuna išlo bi za izgradnju kanalizacijske infrastrukture u gore navedenim naseljima.

Foto: Mario Žilec

Podršku Općini Kravarsko u njezinom daljnjem razvoju dao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

„Ne može Velika Gorica biti odvojiva od Kravarskog, niti Kravarsko od Velike Gorice. Načelnik se sa svojim suradnicima jako dobro bori da zadrži atribute i razloge opstanka i ostanka ovdje u Kravarskom. Atribute koje bi svaka općina trebala imati, a posebno one koje su smještene pored većih gradova. To je infrastruktura, odnosno ceste, voda, sjećamo se da je u modernoj Hrvatskoj stigla i voda, borba za kanalizaciju koju zajedno radimo, borba za širokopojasni Internet, to su razlozi zbog koji se ovdje isplati ovdje ostati živjeti“, rekao je Barišić.

Foto: Mario Žilec

U povodu Dana općine, zaslužnim pojedincima i udrugama uručena su priznanja. Za kulturno-umjetnički dio programa zaduženi su bili KUD Kravarsko i Zbor umirovljenika općine Kravarsko.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno