Poveži se s nama

Vijesti

Krajem rujna “Dani europske baštine u VG”

Objavljeno

Krajem rujna u Velikoj Gorici održat će se „Dani europske baštine“ koji se u našem gradu organiziraju od 2013.godine. Manifestacija je međunarodnog karaktera, a u njoj sudjeluje više od 50 zemalja, a ideja joj je omogućiti svakoj članici da svoju baštinu prezentira kao dio sveukupnog europskog kulturnog identiteta. Slijedeći ovu ideju, u okviru manifestacije organiziraju se programi i događanja kojima se kulturna baština Turopolja promovira kao ravnopravna sastavnica europske baštine.

Program počinje u četvrtak 24.rujna izložbom „Ugodno i komforno stanovanje u obnovljenom turopoljskom čardaku“ koja će biti postavljena u Muzeju Turopolja. Kroz dvije godine evidentirano je 37 objekata, čardaka i prizemnica na području naselja Okuje, Mraclin, Buševec i Kuče. Otvorenje izložbe je u 18 sati. Petak 25.rujan, rezerviran je za predavanje u Gradskoj knjižnici na temu „Pogledićansko“ zemljište u Velikoj Gorici: Primjer modernizacije Turopolja u kontekstu jezgre i periferije. Predavač je Hrvoje Malčić. Svi koji još niste razgledali novouređenu Kuriju Modić Bedeković, imat ćete priliku u subotu kada će biti otvorena za sve posjetitelje od 10 do 17 sati.

Završnica će biti u nedjelju 27.rujna u Buševcu. U 18 sati biti će održana sveta misa u kapeli sv.Ivana Krstitelja, koja nakon dugogodišnje obnove postaje dijelom vjerskog i kulturnog života uže i šire zajednice. Izgrađena je krajem 17. Stoljeća, a kapela je, zajedno s pripadajućim okolišem, u cijelosti obnovljena. Restauriran je i obnovljen inventar koji će poznavaoce ovoga prostora iznenaditi novim elementom. Nakon mise u 19 sati slijedi koncert Velikogoričkog komornog ansambla, a od 20 sati slijedi druženje uz kulturno-umjetnički program kraj tradicijske okućnice Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno