Poveži se s nama

Vijesti

Koristimo je najčešće za zube, ali njezine mogućnosti su puno šire

Pastu za zube najčešće koristimo samo za pranje zuba, no njezina primjena mnogo je šira

Objavljeno

Mekanom četkicom za zube i s malo paste istrljajte svoj srebni nakit. Isperite pod vodom i ostavite da se osuši i uživajte u novom sjaju svojeg nakita.

Ako su vas uboli komarci prije spavanja stavite malo paste za zube na ubod i ostavite preko noći. Iritacija će biti znatno blaža i ranica puno manja. Svakako isperite ujutro pastu s kože.

Ako ste kod kuće bojali kosu i ostalo vam je na koži tragova boje, upotrijebite pastu za zube za uklanjanje viška boje.

Lak s noktiju možete skinuti i uz pomoć paste za zube ako nemate ostranjivač. Namažite je na nokte i iščetkajte i lak će se skinuti.

Pastom za zube možete ukloniti i mrlju s tepiha. Upotrijebite malo tople bode i čistu krpu. Istrljajte mrlju i gledajte kako nestaje.

Dijete vam je markerom iscrtalo zid, a tu uspomenu ipak ne želite sačivati? Istrljajte mrlju pastom za zube i četkom.

Ako su vaše bijele tenisice postale sive ili smeđe, upotrijebite pastu za zube kako biste im povratili bjelinu. Istrljajte ih pastom, a zatim prebrišite vlažnom krpom.

Kultura

FOTO Kiša premjestila koncert Simply Brassa iz parka u dvoranu

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Koncert Kvinteta Simply Brass u Dvorani Galženica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kvintet Simply Brass na 14.Velikogoričkom brass festivalu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta održao je večeras koncert u Dvorani Galženica, a ne u Parku dr. Franje Tuđmana. Razlog promjene lokacije bila je kiša.

Koncert je najavio Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog brass festivala, a kvintet je u svom četvrtom nastupu u Velikoj Gorici opravdao svoju visoku reputaciju koju uživa u glazbenim krugovima i kod štovatelja njihove glazbe.

03.06.2020. Velika Gorica. Koncert Kvinteta Simply Brass u Dvorani Galženica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kvintet čine: Tomica Rukljić, Nikola Zver, Rudolf Homen, Alan Bošnjak i Željko Kertez. Ansambl djeluje od 2005. godine, održao je niz zapaženih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihov repertoar sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja te obrada za brass ansambl iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, jazz skladbi, filmske glazbe i popularnih melodija.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Priroda

FOTO Munje, grmljavina, vjetar i pljusak

Objavljeno

on

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

03.06.2020. Velika Gorica. Jaka grmljavinska oluja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Olujno nevrijeme s jakim vjetrom, munjama, grmljavinom i obilnom kišom spustilo se na Veliku Goricu nekoliko minuta prije 19 sati. Trajalo je nešto duže od pola sata.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Kako poslovati u doba pandemije, malim iznajmljivačima otkriva Turistička zajednica Zagrebačke županije

Za radionicu se potrebno prijaviti

Objavljeno

on

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva male iznajmljivače sa svog područja na besplatnu online edukaciju na temu „Poslovanje malih iznajmljivača u doba pandemije“ koja će se održati u ponedjeljak 8. lipnja u 18 sati preko aplikacije Zoom. Edukaciju organiziraju Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina s područja Županije te Savjetovalište za obiteljski smještaj Interligo.

Prijave su obvezne, a primaju na e-mail adresu: infotic@visitzagrebcounty.hr

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno