Poveži se s nama

Najave

Korištenju pametnih telefona i tableta naučit će starije građane

Na ‘Malu školu pametnog telefona’ mogu se prijaviti stariji od 50 godina i tako saznati kako koristiti brojne aplikacije te pronaći željene sadržaje na internetu

Objavljeno

Centar za kvalitetu života Forum 50+ u rujnu organizira radionice korištenja pametnog telefona i tableta. Osim osnovnih aplikacija te postavki uređaja kao što su fotografiranje, pozivi i poruke, polaznici će naučiti i kako koristiti internet kako bi došli do željenih sadržaja poput vijesti, kuharica, vremenske prognoze, sportskih rezultata ili kako gledati vijesti i ‘sapunice’ te slušati omiljenu glazbu i pročitati knjigu.

“Riječ je o radionicama na kojima možete naučiti osnove, ali i puno više o rukovanju pametnim telefonima – konfiguraciji uređaja te njihovoj uporabi. Naučit će i koristiti se aplikacijama koje se bave zdravstvenim dobrostanjem korisnika, pronaći informacije o bankama, bankomatima, dežurnim trgovinama, dežurnim ambulantama i vožnji javnim prijevozom”, ističe predsjednik udruge Forum 50+ Ivan Svetopetrić i dodaje kako je radionica ‘Mala škola pametnog telefona za starije’ besplatna.

Foto: vistaspringsliving.com

Oni računalno radoznaliji, naučit će pak, aktivirati aplikacije društvenih mreža, kao što su Viber, WhatsApp, Facebook, ali i cijeli niz aplikacija prema afinitetima pojedine osobe.

“Ako ste zainteresirani, prijavite se na telefon 097 6312 550 radnim danom, ili putem maila info@forum50.hr”, poručuje predsjednik Svetopetrić te zaključuje da se starija populacija na taj način bolje uključuje u suvremeno društvo, prateći korak s tehnološkim procesima, uz kvalitetno provedeno vrijeme i druženje sa svojim vršnjacima.

Radionice počinju 13. rujna od 16 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj u Kurilovečkoj 48. Kako bi mogao sudjelovati na radionici, svaki sudionik treba imati svoj pametni telefon ili tablet uređaj.

Najave

Konferencija povodom prve godine provedbe projekta ‘Pokrenimo KOK!’ u Kravarskom

Objavljeno

on

Autor

13.10.2021. Kravarsko. Najava Konferencije Prva godina provedbe projekta KOK! Foto: David Jolić/cityportal.hr, KOK

Konferencija nakon prve godine provedbe projekta ”Pokrenimo KOK!”  bit će održana u Kravarskom, u srijedu, 20. listopada 2021. godine. Poslije konferencije slijedi kazališna predstava Teatra Kerekesh ”Dimnjačar”. Program će se odvijati u prostorijama Doma kulture Kravarsko, početak konferencije predviđen je za 19:30 sati.

13.10.2021. Kravarsko. Najava Konferencije Prva godina provedbe projekta KOK! Foto: David Jolić/cityportal.hr, KOK

Važna napomena za sve zainteresirane posjetitelje: ulaz je besplatan, ali za ulaz potrebna je COVID putovnica ili negativan test. Broj mjesta je ograničen u skladu s aktualnim Covid-19 mjerama civilnog stožera.

Konferencija i kazališna predstava održavaju se u sklopu projekta Pokrenimo KOK!, koji je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za Udruge Republike Hrvatske.

Pokrenimo KOK! – Pokrenimo kulturu Općine Kravarsko!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

Kroz glazbu, priču i primjer obilježit ćemo Međunarodni dan bijelog štapa

Za ovu prigodu goričko Pučko otvoreno učilište pripremilo je prigodan koncert pijanista Perice Mihaljevića…

Objavljeno

on

Kako bi se širu javnost upoznalo s problematikom slijepih i slabovidnih osoba, 15.listopada obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa. U Hrvatskoj se ovaj Dan obilježava od 1996. godine, a tome se redovito pridružuje i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica koje i inače u svoje kulturne i edukativne programe nastoji uključivati ranjive skupine.

Ove godine Učilište će Međunarodni dan bijelog štapa obilježiti koncertom pod nazivom „O slijepima kroz glazbu, priču i primjer“. Nastupit će pijanist Perica Mihaljević koji je oslijepio u ranom djetinjstvu, ali ga to nije spriječilo da ostvari svoje želje i ciljeve. Glazbenu školu upisao je s deset godina, a diplomirao je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji. U suradnji s prijateljem Vedranom Stanićem 2015. osmislio je sustav taktilnih oznaka za boje „Lunas spectrum“ za koji su i nagrađivani.

– Osim glazbenog dijela, Mihaljević će kroz razgovor s posjetiteljima ukazati na specifične potrebe i probleme slijepih i slabovidnih osoba, ali i obaveze zajednice prema njima. Na vlastitom primjeru pokazat će da osobe s oštećenjem vida mogu slijediti svoj san i ostvariti zadane ciljeve – ističu iz POUVG.

Koncert i razgovor s umjetnikom je u petak u Vijećnici POUVG-a, s početkom u 19:30 h. Ulaz je besplatan.

Nastavi čitati

Kultura

Na Matičinom četvrtku poslušajte predavanje o hrvatskoj ćiriličnoj baštini

Ako niste u prilici poslušati predavanje uživo, sljedećih dana možete ga pogledati putem web stranice www.matica-gorica.hr

Objavljeno

on

Hrvatska ćirilična baština biti će tema 259.Matičina četvrtka, ističu iz Ogranka matice hrvatske u Velikoj Gorici. Predavanje će održati dr.sc. Kristian Paskojević iz Staroslavenskog instituta Zagreb, čiji su znanstveni interesi vezani za paleografsku problematiku u obje dimenzije slavenskih pisama – glagoljičkoj i ćiriličkoj, koje su bogato u oba vida zastupljene u povijesti hrvatske pismenosti.

Matičin četvrtak je sutra u 19,30 sati u Područnoj knjižnici Galženica.

– Ako niste u prilici poslušati predavanje uživo, sljedećih dana možete ga pogledati putem web stranice www.matica-gorica.hr – ističu iz Ogranka.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno