Poveži se s nama

Vijesti

Korak naprijed u zbrinjavanju otpada

Objavljeno

Jučer je u Velikoj Gorici počela službena podjela 1200 besplatnih kompostera za kućno kompostiranje biootpada. Građani će tako sav prikladan biootpad kao što su ostatci od pripreme hrane i vrtni biootpad – ubacivati u komposter, umjesto da ga predaju VG Čistoći putem kante za miješani otpad. Korištenje kompostera nije znanstvena fantastika, a ukoliko niste dovoljno upućeni u njegovo korištenje, detalje možete pročitati u prigodnoj edukativnoj brošuri „Kompost“. Izradio ju je Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u suradnji s VG Čistoćom. Građanima će se svakako isplatiti ekološko zbrinjavanje otpada, smatra gradonačelnik Dražen Barišić, jer će vrlo brzo imati utjecaj i na cijenu koju domaćinstva plaćaju za zbrinjavanje otpada.

Također, VG Čistoća temeljem odluke Fonda provela je postupak javne nabave opreme, koja se osim vrtnih kompostera, sastoji od plavih kanti za sakupljanje starog papira te žutih kanti zapremine 240 litara za sakupljanje plastične i metalne ambalaže u višestambenim zgradama.

Grad Velika gorica i VG Čistoća bili su dužni sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpada osigurati sustav prikupljanja bio otpada. Komposteri zapremnine 350 litara Grad je sufinancirao sa 60 % a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40% sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 678 tisuća kuna.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno