Poveži se s nama

HOTNEWS

Konvencija goričkog SDP-a: Nema raspuštanja ogranka, zajedničkim snagama do pobjede!

Objavljeno

Vruća politička jesen je ispred nas. I dok se čeka zadnja riječ predsjednice Republike Hrvatske  Kolinde Grabar Kitarović o datumu nadolazećih parlamentarnih izbora, političari iz svih stranačkih struktura koriste svaki slobodni trenutak kako bi javnosti ponudili med i mlijeko, blagostanje u narednom periodu i naravno, kontrirali političkim suparnicima.

Danas je tako Veliku Goricu prvo posjetio ministar zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Mihael Zmajlović koji se s građanima družio na tržnici, a potom su mu se u Pučkom otvorenom učilištu na Konvenciji GO SDP Velike Gorice pridružili ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture  Siniša Hajdaš Dončić koji su jednoglasno rekli da su spremni za izbore, te da koji god datum budu izbori, njima odgovara, i naravno, kako su sigurni u još jednu pobjedu.

 „Ovo je prilika da  se pokaže da su se stvari u GO SDP-a Velika Gorica promijenile. Očito je da je postojao period neaktivnosti, bilo je nesnalaženja u svemu tome, ali ono što veseli je velik broj mladih ljudi koji nam prilaze, i u SDP, i u Forum mladih, a to govori da smo napravili dobar posao.“ – rekao nam je ministar Mrsić upitan na koji način SDP očekuje dobiti glasove birača u jednom od najvećih gradova u državi kad su aktivnosti goričkog ogranka svedene na minimum, te ih  gotovo i nema.

„Podrška SDP-u se povećava,organizacija se konsolidirala, tu treba još dodatnih napora, no vidimo jedan dobar spoj mladosti i naših starijih članova,što u konačnici može donijeti dobar rezultat na izborima u Velikoj Gorici  i 6.izbornoj jedinici.“  – nastavio je Mrsić.

Kako je odlaskom Vesne Fabijančić Križanić GO SDP-a Velika Gorica u svibnju ove godine izabralo novog predsjednika Boška Pribičevića, koji još zapravo nije ni predstavljen javnosti, a unutar ogranka pojavile su se i frakcije,sve su veća šuškanja i o raspuštanju istog, no Mrsić je sve demantirao: „Mogućnost raspuštanja goričkog ogranka ne postoji, povjerenje imaju, ukazano je rukovodstvu, a ja tu očekujem puni angažman, i veliku aktivnost stranke.“

Ministar Mrsić nije propustio osvrnuti se i na aktualnu političku situaciju u Velikoj Gorici.

„Ovdje vlada HDZ, i uvijek je teže približiti se  građanima kada niste na  vlasti, no s druge strane sadašnja vlast u Velikoj Gorici trenutno  ima svojih  velikih problema zbog prelaska članova DC-a u stranku Milana Bandića, tako da očekujem da će nakon izbora tu biti velikih preslagivanja u Gradskom vijeću, a možda i izvanrednih izbora. Nama je to prilika da pokažemo da smo drugačiji od ostalih , da  ne gledamo fotelje, gdje će se se koga zaposliti, nego želimo da Velika Gorica napreduje. Zato od novog rukovodstva očekujemo da stvari budu drugačije nego su bile do sada, i u konačnici vjerujemo da će to građani znati prepoznati.“

Svjestan je Mrsić činjenice da je stopa nezaposlenosti u Velikoj Gorici među najnižima u državi, no, svejedno ukoliko koalicija Hrvatska raste dobije izbore građanima poručuje da će se raditi na otvaranju radnih mjesta, najavljuje bolju prometnu povezanost (pogotovo se to odnosi na željeznički promet),  poticanje malog i srednjeg poduzetništva… 

HOTNEWS

Evo kako Ivan Bekavac želi poboljšati zdravstvenu zaštitu u Velikoj Gorici

Bekavac: Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb..

Objavljeno

on

Uoči nedavnog obilježenog Svjetskog dana zdravlja, Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr.Ivan Bekavac ispred Doma zdravlja održao je danas konferenciju za medije o mjerama i aktivnostima u svrhu unaprjeđenja dostupnosti zdravstvene zaštite Velikogoričanima.

Dostupnost zdravstvene zaštite je jedan od velikih problema koji muče Velikogoričane istaknuo je Bekavac te dodao kako gradska uprava mora preuzeti incijativu I učiniti više kako bi se osigurala dostupnost zdravstvene zaštite sugrađanima.

– Naši sugrađani iz godine u godine sve rijeđe imaju priliku posjetiti liječnika specijalista u Velikoj Gorici. Kako je krenulo, uskoro liječnika specijalista u našem gradu neće ni biti. Oni koji su pred mirovinom otići će u mirovinu, a oni koji danas rade iz mirovine, prestat će raditi, priča Bekavac.

Ističe kako je ključni problem nedostatak timova liječnika specijalista, pa će iz tog razloga pokrenuti natječaj za zapošljavanje iz djelatnosti psihijatrije, reumatologije, endokrinologije, fizikalne medicine, dijabetologije, interne medicine, pedijatrije…

Tu vidi priliku i za mlade Velikogoričane koji trenutno rade u Zagrebu, a žive i rođeni su u Velikoj Gorici.

– Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb, pojašnjava Bekavac koji ujedno želi premjestiti hitnu pomoć u novi suvremeni Centar, a trenutne prostorije hitne ponuditi proširenju kapaciteta laboratorija kao i kapaciteta specijalističke skrbi.

Želi pokrenuti i program ranog prepoznavanja dijagnostike i intervencije poremećaja i potreba djece s posebnim potrebama, kao i osmisliti provedbu programa preventivne zdravstvene zaštite.

Na upit, s kojim sredstvima bi realizirato navedene programe, rekao je kako se sredstva mogu namknuti iz ušteda koje će napraviti promjenom i preraspodjelom sredstava koja se plaćaju za javni prijevoz.

– Tu je I adekvatno prikupljanje I zbrinjavanje komunalnog otpada na način kako to rade suvremene sredine u svijetu, ali i neki hrvatski gradovi. No, ne smijemo zaboraviti I da nam u velikoj mjeri stoje na raspolaganju sredstva iz EU fondova, zaključuje Bekavac.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Vlasnici vraćen bicikl ukraden još 2010.godine

Bicikl je sve do sada bio u funkciji, a s godinama je mijenjao vlasnike…

Objavljeno

on

Gorička policija, prilikom kriminalističkog istraživanja nad 39-godišnjim velikogoričanom, pronašla je ukradeni bicikl. No, ništa to ne bi bilo neobično da taj bicikl nije ukraden još 2010.godine.

Bicikl je sve do sada bio u funkciji i u dobrom voznom stanju, a radi se o poprilično skupom biciklu marke Kona bijele boje, koji je 2010.godine uveden u policijski sustav potražne evidencije. Prilikom provjere serijskog broja bicikla, policija je utvrdila kako se radi o tom biciklu.

Ova priča ima sretan kraj. Bicikl je vraćen vlasnici, koja je bila oduševljena i prezadovoljna što je dobila nazad svoj davno izguljeni bicikl. U tom periodu, kako doznajemo, bicikl je mijenjao vlasnike, a osoba kod koje je pronađen nije utvđena kao počinitelj te krađe. Iako je kradljivac utvrđen još prijašnjih godina, bicikl nije bio pronađen sve do sada igrom slučaja.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prevaranti na djelu: predstavio se kao djelatnik Elektre te starici ukrao novčanik

Iz policije upozoravaju kako je ovo već treća takva prevara…

Objavljeno

on

Prevaranti i dalje vrebaju i iskorištavaju osobe treće životne dobi. Na sam Uskrsni ponedjeljak oko 12 sati i 35 minuta, 84-godišnja starica, ništa ne sumnjajući, pustila je u kuću nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao djelatnik Elektre i koji je došao očitati struju.
Prevarant ju je zatražio osobnu iskaznicu te joj je nakon što je ona odvratila pažnju, ukrao novčanik i otišao.

Inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije poslao je upozorenje starijim osobama da ne puštaju u kuću nepoznate.

– Budite oprezni, obratite pozornost jesu li takve osobe obućene u radna odjela s logotipom firme koju predstavljaju te tražite na uvid njihove osobne podatke odnosno službene iskaznice, poručuje Ljubanović.

U zadnjih mjesec i pol dana bilo je tri takva kaznena djela na goričkom području. Takvi slučajevi zabilježeni su u Mičevcu i Velikoj Mlaki, a sada se dogodio u Velikoj Gorici u ulici Andrije Kačića Miošića.

– S obzirom da vlada pandemija koronavirusa i da svi nose maske, koje policiji uvelike otežavaju posao, počinitelji također nose masku te starije osobe ne mogu dobro prepoznati i opisati počinitelje. No, prema dosad utvrđenim činjenicama i opisima, možemo reči da se radi o istom počinitelju, dodao je Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno