Poveži se s nama

HOTNEWS

Konvencija goričkog SDP-a: Nema raspuštanja ogranka, zajedničkim snagama do pobjede!

Objavljeno

Vruća politička jesen je ispred nas. I dok se čeka zadnja riječ predsjednice Republike Hrvatske  Kolinde Grabar Kitarović o datumu nadolazećih parlamentarnih izbora, političari iz svih stranačkih struktura koriste svaki slobodni trenutak kako bi javnosti ponudili med i mlijeko, blagostanje u narednom periodu i naravno, kontrirali političkim suparnicima.

Danas je tako Veliku Goricu prvo posjetio ministar zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Mihael Zmajlović koji se s građanima družio na tržnici, a potom su mu se u Pučkom otvorenom učilištu na Konvenciji GO SDP Velike Gorice pridružili ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture  Siniša Hajdaš Dončić koji su jednoglasno rekli da su spremni za izbore, te da koji god datum budu izbori, njima odgovara, i naravno, kako su sigurni u još jednu pobjedu.

 „Ovo je prilika da  se pokaže da su se stvari u GO SDP-a Velika Gorica promijenile. Očito je da je postojao period neaktivnosti, bilo je nesnalaženja u svemu tome, ali ono što veseli je velik broj mladih ljudi koji nam prilaze, i u SDP, i u Forum mladih, a to govori da smo napravili dobar posao.“ – rekao nam je ministar Mrsić upitan na koji način SDP očekuje dobiti glasove birača u jednom od najvećih gradova u državi kad su aktivnosti goričkog ogranka svedene na minimum, te ih  gotovo i nema.

„Podrška SDP-u se povećava,organizacija se konsolidirala, tu treba još dodatnih napora, no vidimo jedan dobar spoj mladosti i naših starijih članova,što u konačnici može donijeti dobar rezultat na izborima u Velikoj Gorici  i 6.izbornoj jedinici.“  – nastavio je Mrsić.

Kako je odlaskom Vesne Fabijančić Križanić GO SDP-a Velika Gorica u svibnju ove godine izabralo novog predsjednika Boška Pribičevića, koji još zapravo nije ni predstavljen javnosti, a unutar ogranka pojavile su se i frakcije,sve su veća šuškanja i o raspuštanju istog, no Mrsić je sve demantirao: „Mogućnost raspuštanja goričkog ogranka ne postoji, povjerenje imaju, ukazano je rukovodstvu, a ja tu očekujem puni angažman, i veliku aktivnost stranke.“

Ministar Mrsić nije propustio osvrnuti se i na aktualnu političku situaciju u Velikoj Gorici.

„Ovdje vlada HDZ, i uvijek je teže približiti se  građanima kada niste na  vlasti, no s druge strane sadašnja vlast u Velikoj Gorici trenutno  ima svojih  velikih problema zbog prelaska članova DC-a u stranku Milana Bandića, tako da očekujem da će nakon izbora tu biti velikih preslagivanja u Gradskom vijeću, a možda i izvanrednih izbora. Nama je to prilika da pokažemo da smo drugačiji od ostalih , da  ne gledamo fotelje, gdje će se se koga zaposliti, nego želimo da Velika Gorica napreduje. Zato od novog rukovodstva očekujemo da stvari budu drugačije nego su bile do sada, i u konačnici vjerujemo da će to građani znati prepoznati.“

Svjestan je Mrsić činjenice da je stopa nezaposlenosti u Velikoj Gorici među najnižima u državi, no, svejedno ukoliko koalicija Hrvatska raste dobije izbore građanima poručuje da će se raditi na otvaranju radnih mjesta, najavljuje bolju prometnu povezanost (pogotovo se to odnosi na željeznički promet),  poticanje malog i srednjeg poduzetništva…



 

CityLIGHTS

FOTO VIJEST:U šetnji vukovinskim proštenjem

Danas je Vukovina posebno zasjala, kao što to priliči jednom od najstarijih marijanskih naselja u Hrvatskoj. Kao i svake godine, mnoštvo je proštenjačkih sadržaja. Ako Vas put odvede nogostupom kod vukovinske crkve, zasigurno će atmosfera mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada ste jedva dočekali da odete na proštenje, stoga se nemojte dugo premišljati i pravac na Gospu u Vukovinu!

Objavljeno

on

Prošetali smo se proštenjem, privučeni šarenilom i veselim ozračjem koje vlada danas u Vukovini. Kao i svake godine, tu su ‘kramari’, razni ringišpili i vrtuljci… Probali smo nove okuse sladoleda koje u ponudi ima naš izvrsni slastičar i veliki gospodin Memy, s novom recepturom koja je stigla čak iz Italije! Gorički medičari Saraga u ponudi imaju bio gverc i odlične medenjake, a posvuda se osjeti miris pečenja, roštilja, kotlovine, te ostalih prigodnih sajamsko-turopoljskih delicija. Nemojte se iznenaditi kad u šetnji zateknete i turopoljske banderijalce u divnim odorama koje pričaju povijesnu priču.

Sa svirkom lagano kreću Pirati i Vikinzi, Sjaj i Skitnice, a ako Vas muči prijevoz kući, dečki iz Taxipro-a spremno dežuraju, i tu su po prvi puta u Vukovini. Nemojte se puno premišljati, pogledajte našu fotogaleriju, i pravac Vukovina na proštenje!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otkriven točan uzrok jučerašnjeg nestanka struje!

Gradske službe su vrlo brzo izašle na teren, kako bi Goricu lišile ‘mraka’. Struja nam se vratila u 23.08 sati, a iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu

Objavljeno

on

Donosimo službene informacije nastavno na jučerašnji razlog nestanka električne energije! Podsjetimo, sinoć je u 21.14 sati oko 60 tisuća naših sugrađana provelo oko dva sata u mraku, kako smo izvijestili u jučerašnjoj objavi.

Iz  Grada su reagirali slanjem nadležnih službi na teren, a sve kako bi se problem riješio u najkraćem mogućem roku.

– Sazvan je krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnicama i reguliraju promet radi sigurnosti – napisao je jučer zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, na svom facebook profilu.

Kako je nadalje izvijestio HOPS, zbog kvara na visokonaponskoj opremi Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) na njihovoj trafostanici u Mraclinu došlo je prekida napajanja radijalno priključenih trafostanica: TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina. Odmah po nastanku kvara, dežurne specijalističke službe HOPS-a u najkraćem su vremenu intervenirale i izolirale mjesto kvara u TS Mraclin te vratile 110 kV napon na sabirnice TS Velika Gorica, TS Petrinja i TS Glina u 23:08 sati. U opisanom događaju došlo je do loma izolatora prekidne komore visokonaponskog prekidača (VN) polja 110 kV Siscia u TS Mraclin i nemogućnosti prekidanja struje kvara od strane ovog prekidača.

Iz HOPS-a ističu da ovaj prekid isporuke električne energije nije bio povezan s HEP-om, objašnjavajući kako su riješili ovaj problem na terenu.

– Kvar je otklonjen djelovanjem sustava zaštite od zatajenja prekidača i posljedično isključenjem kompletnog 110 kV postrojenja TS Mraclin. Nikakvi drugi poremećaji u elektroenergetskom sustavu nisu zabilježeni. TS Petrinja i TS Glina trenutno se radijalno napajaju iz TS Mraclin zbog radova na rekonstrukciji 110 kV postrojenja TS Pračno. Tijekom dana specijalističke ekipa HOPS-a ce izvršiti popravak prekidača polja 110 kV Siscia čime će se uspostaviti puna funkcionalnost 110 kV postrojenja TS Mraclin.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Nakon 34 godine susrela se generacija

Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu

Objavljeno

on

Nekad davno Osnovna škola Eugena Kumičića zvala se Osnovna škola Veljko Vlahović. Upravo u tu školu išla je i generacija 1970. godišta.

Nakon dugih 34 godine od završetka osmog razreda po prvi puta su se našli tamo gdje su se i upoznali,ispred škole. Susret je inicirao upravo onaj dečko, za kojeg vjerojatno nikad ne bi rekli jer je za vrijeme školovanja bio najnestašniji, a danas živi u Irskoj.

-Susret je bio nabijen emocijama, prošlo je puno godina, a nismo se vidjeli. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu od Njemačke, Engleske, Slovenije, Srbije pa do Irske. Kada smo se našli svi smo se izgrlili i izljubili te malo ispričali na koje nas je strane život odnio te čime se bavimo. Od nas 34 jučer nas se skupilo 22- rekla je učiteljica Dubravka

Davnih 70-tih još su se igrali u školskom dvorištu, cure su igrale skrivača, a dečki nogomet, a danas su to sve doktori, ekonomisti, učitelji ,trgovci, frizeri…

Jedna od njih je i Dubravka, koja je danas učiteljica u školi koju je i sama pohađala. Vjerujemo da u njezinom odabiru životnog zvanja prste ima i njezina prva učiteljica gospođa Marija Karanović. Ona je bila i gost iznenađenja te su se svi razveselili vidjevši ju.

Učiteljice Dubravka i Marija

-Naša prva učiteljica dobro nas se svih sjeća i u lijepoj smo joj uspomeni , te se prisjetila raznih dogodovština koje je s nama proživjela- nastavila je učiteljica Dubravka

Dečki su bili posebno kreativni, valjda zato da se iskupe za sve nepodopštine koje su curama priređivali za vrijeme osnovnjaka. Tako je jedan svakoj poklonio bombonijeru i lavandu, a drugi je rekao svakoj da izabere unikatan nakit koji radi prijateljica iz razreda koja živi i time se bavi na otoku Ižu.

-Dogovor je pao, nakon ovog prvog puta nalazit ćemo se češće jer jučer smo se našli popodne kod škole pa išli na večeru u Pivnicu Turopolje te na kraju završili u ‘Park Caffeu’ do sitnih noćnih sati jer se nikako nismo mogli rastati. Ovim putem pozivamo ako se netko nađe na fotografiji da nam se javi jer za neke jednostavno ne znamo gdje su- zaključila je Dubravka

 

 

 

Nastavi čitati

Reporter 384 - 25.07.2019.

Facebook

Izdvojeno