Poveži se s nama

HOTNEWS

Konvencija goričkog SDP-a: Nema raspuštanja ogranka, zajedničkim snagama do pobjede!

Objavljeno

Vruća politička jesen je ispred nas. I dok se čeka zadnja riječ predsjednice Republike Hrvatske  Kolinde Grabar Kitarović o datumu nadolazećih parlamentarnih izbora, političari iz svih stranačkih struktura koriste svaki slobodni trenutak kako bi javnosti ponudili med i mlijeko, blagostanje u narednom periodu i naravno, kontrirali političkim suparnicima.

Danas je tako Veliku Goricu prvo posjetio ministar zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Mihael Zmajlović koji se s građanima družio na tržnici, a potom su mu se u Pučkom otvorenom učilištu na Konvenciji GO SDP Velike Gorice pridružili ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture  Siniša Hajdaš Dončić koji su jednoglasno rekli da su spremni za izbore, te da koji god datum budu izbori, njima odgovara, i naravno, kako su sigurni u još jednu pobjedu.

 „Ovo je prilika da  se pokaže da su se stvari u GO SDP-a Velika Gorica promijenile. Očito je da je postojao period neaktivnosti, bilo je nesnalaženja u svemu tome, ali ono što veseli je velik broj mladih ljudi koji nam prilaze, i u SDP, i u Forum mladih, a to govori da smo napravili dobar posao.“ – rekao nam je ministar Mrsić upitan na koji način SDP očekuje dobiti glasove birača u jednom od najvećih gradova u državi kad su aktivnosti goričkog ogranka svedene na minimum, te ih  gotovo i nema.

„Podrška SDP-u se povećava,organizacija se konsolidirala, tu treba još dodatnih napora, no vidimo jedan dobar spoj mladosti i naših starijih članova,što u konačnici može donijeti dobar rezultat na izborima u Velikoj Gorici  i 6.izbornoj jedinici.“  – nastavio je Mrsić.

Kako je odlaskom Vesne Fabijančić Križanić GO SDP-a Velika Gorica u svibnju ove godine izabralo novog predsjednika Boška Pribičevića, koji još zapravo nije ni predstavljen javnosti, a unutar ogranka pojavile su se i frakcije,sve su veća šuškanja i o raspuštanju istog, no Mrsić je sve demantirao: „Mogućnost raspuštanja goričkog ogranka ne postoji, povjerenje imaju, ukazano je rukovodstvu, a ja tu očekujem puni angažman, i veliku aktivnost stranke.“

Ministar Mrsić nije propustio osvrnuti se i na aktualnu političku situaciju u Velikoj Gorici.

„Ovdje vlada HDZ, i uvijek je teže približiti se  građanima kada niste na  vlasti, no s druge strane sadašnja vlast u Velikoj Gorici trenutno  ima svojih  velikih problema zbog prelaska članova DC-a u stranku Milana Bandića, tako da očekujem da će nakon izbora tu biti velikih preslagivanja u Gradskom vijeću, a možda i izvanrednih izbora. Nama je to prilika da pokažemo da smo drugačiji od ostalih , da  ne gledamo fotelje, gdje će se se koga zaposliti, nego želimo da Velika Gorica napreduje. Zato od novog rukovodstva očekujemo da stvari budu drugačije nego su bile do sada, i u konačnici vjerujemo da će to građani znati prepoznati.“

Svjestan je Mrsić činjenice da je stopa nezaposlenosti u Velikoj Gorici među najnižima u državi, no, svejedno ukoliko koalicija Hrvatska raste dobije izbore građanima poručuje da će se raditi na otvaranju radnih mjesta, najavljuje bolju prometnu povezanost (pogotovo se to odnosi na željeznički promet),  poticanje malog i srednjeg poduzetništva… 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno