Poveži se s nama

Vijesti

Klizalište ove godine pokraj Muzeja Turopolja! Kao i cijeli naš Advent…

Koncerti, dječje radionice, klizalište, hrana, piće, božićni ukrasi… Sve to sadržavat će ovogodišnji “Prosinac u Gorici”, ali od ove godine na novoj lokaciji

Objavljeno

Sve ono što se proteklih godina u Velikoj Gorici u predbožićno vrijeme događalo oko Pučkog otvorenog učilišta, ove će godine biti premješteno na novu lokaciju. Naime, cijeli gorički advent seli se na prostor pokraj Muzeja Turopolja, odnosno crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i novoizgrađenog Centra za posjetitelje. Taj će dio grada, njegov najuži centar, bit će lokacija na kojoj će se događati praktički sve važno u blagdansko vrijeme. Između ostaloga, uz Muzej Turopolja bit će postavljeno i klizalište, koje je godinama svoje mjesto imalo sa stražnje strane POU-a.

Cijela manifestacija, nazvana “Prosinac u Gorici”, počinje u nedjelju, 2. prosinca, paljenjem prve adventske svijeće. Plan je da gorički advent bude mješavina dobre glazbe, ukusne hrane, kulturnih manifestacija i besplatnih dječjih radionica, a cijelo vrijeme će se prodavati i suveniri, božićni ukrasi…

Klizalište ispred Muzeja Turopolja otvorit će se na Svetog Nikolu predstavom na ledu, a djeca će općenito moći najviše uživati u ovom blagdanskom razdoblju. Puna dva tjedna, od 9. do 23. prosinca, svakog dana će se održavati radionice u Božićnom selu, dok će vikendima u ponudi biti i dječji disko, kao i nastupi velikogoričkih vrtića te predstave za najmlađe.

– Gotovo svakog dana očekuju vas koncerti poznatih izvođača kao što su Adastra, Retrodukcija, TS Barabe TS Harmonija, TS Alibi, Mel Camino i brojni drugi, a posebno ističemo nastup tamburaškog sastava Slavonske Lole povodom Dana Grada 13. prosinca. Dan poslije slijedi nam koncert “Goričani za Goričane”, na kojem će nastupiti Jacques Houdek, Ivana Kindl i Vanda Vinter – najavili su iz goričke Turističke zajednice.

Vijesti

FOTO Posljednja ožujska nedjelja u Gradu

Objavljeno

on

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ako je suditi po snimcima načinjenim od ranih prijepodnevnih pa do kasnih poslijepodnevnih sati, onda bi se moglo zaključiti da Goričani danas nisu bili osobito aktivni te su ostali doma. Nekoliko rekreativaca su se na  sportskim biciklima ujutro zaputili prema nekoj od bližih odnosno nešto daljoj destinaciji, kako koji. Ljekarna u Domu zdravlja nije bila opterećena ni približno kao cijelog tjedna, oni koji su danas dolazili bili su posluženi bez čekanja.

29.03.2020. Velika Gorica. Posljednja ožujska nedjelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Cestovni promet bio je minimalan, pred supermarketima nije bilo uobičajenih redova. Tržni centar je bio pust, kao i klupe u Parku kod Muzeja Turopolja. U Parku dr. Franje Tuđmana u poslijepodnevnim satima bilo je malo za vidjeti u šetnji kućnih ljubimaca. Mame s odraslom djecom su se u kratkim šetnjama zadržale na nekoliko minuta kod Pučkog otvorenog učilišta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno