Poveži se s nama

Crna kronika

Kilogram i pol ‘trave’, kokain, gljive i MDMA u stanu 20-godišnjaka

Sumnja se da je nabavljao veće količine marihuane, ali i kokaina, tableta koje se na narko tržištu nazivaju MDMA, te gljiva koje su u sebi sadržavale psihoaktivnu tvar psilocibin. U stanu na velikogoričkom području pronađene su i vrećice za vakumiranje, i vage…

Objavljeno

Zbog sumnje da je dilao drogu, 20-godišnjak je uhićen i pritvoren, a čeka ga i kaznena prijava. Kriminalističko istraživanje trajalo je neko vrijeme, a kulminiralo je pretresom stana, kojim je utvrđeno kako itekako ima elemenata za podizanje kaznene prijave.

Kako stoji u policijskoj izvješću, sumnja se da je 20-godišnjak nabavljao veće količine marihuane, ali i kokaina, tableta koje se na narko tržištu nazivaju MDMA, te gljiva koje su u sebi sadržavale psihoaktivnu tvar psilocibin. Policija 20-godišnjaka optužuje da je drogu prepakiravao, dogovarao kupovinu i prodaju te prodavao.

U stanu na velikogoričkom području pronađeno je nešto manje od kilograma i pol marihuane, kao i 255 komada MDMA tableta, 22 grama kokaina, 181 gram gljiva, te vrećice za vakumiranje, digitalne vage i novac. Ne previše, ali i tih 950 kuna te 200 eura ušlo je u zapisnik kao mogući profit od dilanja.

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno