Poveži se s nama

HOTNEWS

Kesteni, pečeni, vrući, u subotu će mirisati Buševcem

Objavljeno

Svi ljubitelji tih slasnih jesenskih plodova imaju prilike uživati i u ovogodišnjoj Buševskoj kestenijadi. Pred nama je njezino treće izdanje u organizaciji Udruge Moj Buševec. Predsjednik Danijel Rožić kaže kako nema razloga da i Turopoljci imaju svoju kestenijadu, jer Hrvatska Kostajnica, poznata po pripremi tih delicija, baš nam i nije pri ruci.

 

“Kada dođe jesen svi vole kestene. Njima je bogato i naše područje Vukomeričkih gorica pa smo se odlučili zašto ne bi i mi pokrenuli jednu takvu manifestaciju”, kaže Rožić.

 

Osim pečenih kestena, organizatori će pripremiti nezaobilazni kesten pire te ostale slastice, za svakog po nešto.

 

“Ove godine pripremamo kolače i torte od kestena u više varijanti te kesten pire. Naglašavam kako ćemo imati isključivo prirodne, domaće sastojke, a ne kupljenu sirovinu. Dakle, članovi naše udruge će sami kuhati i čistiti kestene”, pojasnio je Rožić, ističući kako je iz godine u godinu na kestenijadi sve veći broj posjetitelja.

 

“Zbog toga ćemo ove godine nabaviti i veću količinu kestena, točnije 350 kilograma. Jedan dio je iz Vukomeričkih gorica, ali kako su oni dosta sitni posegnut ćemo dalje, prema Kostajnici”, dodao je Rožić.

 

Pečene kestene neće naplaćivati, no nadaju se kako će posjetitelji rad udruge podržati kroz simbolične donacije. Kestenijada će se održati ove subote od 15 sati na Trgu seljačke sloge.

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno