Poveži se s nama

CityLIGHTS

Kamere i zabrana pijenja alkohola na javnim mjestima – rješenja za sigurniji grad?

Objavljeno

Kamere postavljene na ulazu u grad, po gradskim parkovima i ulicama, kao i zabrana konzumacije alkohola na javnim površinama, osim u slučaju manifestacija, politike su za koje se zalaže načelnik goričke policije, Kristijan Suša, a objasnio je i zašto smatra da je video nadzor dobar za sigurnost grada.

 

“Nama bi kamere dosta pomogle. Imali smo slučaj pedofila koji je uznemiravao curice po parku u blizini škole. Da pokrijemo kamerama grad, kad ga vidimo znamo tko je, a ovako ne znamo tko je, nemamo ništa. Moramo ga loviti, triangulirati, mobitel loviti i još puno toga”, objasnio je načelnik Suša jedan od slučajeva koji je policija teško rješavala.

 

Nadzorom bi se, smatra načelnik goričke policije, riješio problem mlađih delikvenata koji se okupljaju u parkovima, a kamere bi pomogle i u rješavanju prometnih nesreća na prometnijim raskrižjima u Gorici.

 

“U Goricu se može ući iz nekoliko pravaca. Da su kamerama pokriveni svi pravci, znali bi tko nam je ušao u Goricu. Možemo prometne i komunalne prekršaje rješavati, možemo čuda raditi sa sigurunosnog aspekta“, istaknuo je Kristijan Suša i dodao kako se i on sam ugodnije osjeća kada hoda po gradu i siguran je da ga nitko neće pokrasti jer počinitelja će – snimiti kamere.

 

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno