Poveži se s nama

HOTNEWS

Jeste li i vi zaslužili diplomu za roditeljstvo?

Objavljeno

Šestoj generaciji roditelja Dječji vrtić Velika Gorica dodijelio je diplome za roditeljstvo. Riječ je o mamama i tatama koji su protekla tri mjeseca pohađali radionice za roditelje ‘Rastimo zajedno’. Uz pomoć pedagoginje Vedrane Debijađi i psihologinje  Ljubice Lovreković, kroz 13 susreta imali su priliku izmjenjivati svoja iskustva, probleme, znanja i roditeljske vještine, upoznati najbolje od sebe kao roditelja te na taj način unaprijediti svoje roditeljstvo.

diplome za roditeljstvo

„Najkorisnijim dobitkom za sebe smatram spoznaju da smo svi odgovorni za sebe te da je roditeljska odgovornost brinuti se o sebi jednako brižno kao i o djetetu. Puno sam strpljivija i puno lakše komuniciram s djetetom, lakše prilagođavam komunikaciju i očekivanja.“, napisala je jedna majka.

Prve tri su najvažnije

Program radionica s roditeljima ‘Rastimo zajedno’ namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do 4 godine života. Nastao je kao dio UNICEF-ovog programa ‘Prve tri su najvažnije’ i od 2008. godine provodi se s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske.

diplome za roditeljstvo

„Svrha programa radionica s roditeljima jest omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj kako roditelja tako i djeteta. Roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svojem djetetu, bolje upoznaju sebe kao roditelja te doznaju i za druge moguće načine interakcije s djetetom. Upoznaju se i sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta. Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovaraju na druga pitanja za koja roditelji izraze interes“, priča nam pedagoginja Vedrana Debijađi.

Program je podijeljen u 11 radionica. Svaki roditelj dobiva mapu s pisanim prilozima i stručnim tekstovima. A kada završi ‘službeni’ dio, mame i tate se nastavljaju družiti u Klubu roditelja ‘Rastimo zajedno’.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno