Poveži se s nama

CityLIGHTS

Jedan od najljepših vrtova s Floraarta nalazi se u Velikoj Gorici

Vrt obitelji Dianežević osvojio prvo mjesto u kategoriji veličine iznad 500 četvornih metara

Objavljeno

Vrt obitelji Dianežević osvojio je nagradu za najljepši vrt veličine iznad 500 četvornih metara na nedavno održanoj manifestaciji „Floraart“. Uređivati vrt počeli su još davne 2000-te godine, a danas se proteže na dvije lokacije u Teslinoj i na Turopoljskom gruntu. Komisija sastavljen od stručnjaka na botaniku i hortikulturu posjetio je obje lokacije i ocjenjivao  kvalitetu biljaka, njihovo zdravstveno stanje, održavanje samog vrta, kao i kvalitetu trave.

„Mi smo prije dvije godine bili prvaci do 500 metara četvornih. Važno je naglasiti da je ovdje riječ o nadgradi s međunarodne izložbe, što Floraart je. Ponosni smo što smo u tako jakoj konkurenciji uspjeli smo osvojiti prvo mjesto“, rekao nam je Stjepan Dianežević.

Dianeževići su najponosniji na svoje impozantne cedrove stare osam godina, čija je vrijednost procijenjena na više tisuća eura. No, svega toga ne bi bilo bez velikog odricanja.

„U vrtu smo od početka godine, koliko su to vremenski uvjeti dopuštali. Dnevno smo u njemu preko četiri sata, a samo ove godine u biljke za vrt uložili smo preko 11 tisuća kuna“, otkrio nam je Stjepan.

Nagrađeni vrt otvoren je za javnost i mogu ga vidjeti svi posjetitelji Turopoljskog grunta u Lomničkoj ulici.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno