Poveži se s nama

Crna kronika

Je li to moguće?! Opet teška nesreća, na istome mjestu u Mlaki!

Dvije osobe ozlijeđene su u nesreći koja se dogodila na identičnome mjestu kao ona u srijedu, koja je imala smrtne posljedice za jednog sudionika… Jedan automobil završio je na boku nakon sudara

Objavljeno

Samo nekoliko metara od mjesta na kojem je prije nekoliko dana u prometnoj nesreći poginuo 40-godišnji Marko Č., u ponedjeljak se opet dogodila teška prometna nesreća!

– U ovom trenutku znamo samo da su u nesreći sudjelovala dva osobna automobila i da su dvije osobe ozlijeđene. Hitno su prevezene u bolnicu – rekli su nam iz velikogoričke policije. Kako bi utvrdili detalje, kao i uzrok, iz policije pozivaju svjedoke prometne nesreće da im se jave na broj 01/6221-144 ili na 192.

Scene su ponovno bile stravične, jedan automobil završio je na boku, a jedino dobro u cijeloj priči je što ovoga puta nitko nije smrtno stradao. Ono što zabrinjava je mjesto nesreće, s kojim očito postoji neki prometni problem, jer teško je vjerovati da se ovdje radi samo o slučajnosti…

U razgovoru za 24sata jedan je prolaznik kazao kako je prolazio uz to mjesto oko 13.15 sati, malo prije nego što su na mjesto događaja stigli policija i Hitna.

– Vidio sam nekoliko ljudi kako sjede na rubniku, a jedna žena je ležala sa strane. Koliko sam vidio, riječ je o Golfu VI i Renaultu. Mislim da je jedan išao iz smjera Donje Lomnice, a drugi po glavnoj cesti.

Crna kronika

Loša navika goričkih pješaka u prelasku kroz ‘crveno’

Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu, zbog čega prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju. Upravo zato je iznimno važno upozoriti sve vozače da poštujući prometne propise izbjegnu neželjene posljedice

Objavljeno

on

Kao što smo najavljivali, protekla dva dana policija je provodila akciju ‘Zaštite pješaka’, a budući da je riječ o jednoj od najranjivijih sudionika prometa. Gorička je policija u ta dva dana zabilježia sedam prekršaja, uglavnom prolazak pješaka preko pješačkog prijelaza dok je na semaforu za pješake dan znak crvenog svjetla. Zatečeni u prijestupu, ovog puta su se izvukli bez kazne, dobivši  pisana upozorenja na licu mjesta, a koja bi ih trebala potaknuti da budu oprezniji i da se drže pravila u prometu.

Za vrijeme provođenja akcije utvrđeno je i 27 ostalih prometnih prekršaja, a iz policije su istaknuli kako tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća vezane uz ove sudionike prometa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Uhvaćen maloljetni maskirani razbojnik

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog maloljetnika podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Utvrđena počinjena šteta iznosi oko 1110 kuna

Objavljeno

on

Sumnja se da je maloljetnik, u subotu, 11. svibnja 2019. godine u Velikoj Gorici, prethodno se maskiravši, uz prijetnju lažnim pištoljem počinio razbojništvo nad zaposlenicom kioska. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog maloljetnika podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu,a šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 1100 kuna.

Podsjetimo, prije dva tjedna, u večernjim subotnjim satima oko 22.30 sati,  u Velikoj Gorici u Ulici Kralja Petra Svačića, nepoznati je maskirani počinitelj ušao u kiosk u kojem se u tom trenutku nalazila sama 22-godišnja zaposlenica, te je prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo i otuđio novac.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija kontrolira pješake u prometu

Sutra i u srijedu provodit će se policijska akcija kontrole zaštite pješaka na području PU Zagrebačke, čime policija želi potaknuti sve sudionike prometa na savjesno ponašanje i poštivanje propisa

Objavljeno

on

Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu, zbog čega prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu teško stradavaju. Upravo zato je iznimno važno upozoriti sve vozače da ne pridonose crnim brojkama, nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih, pomognu da se ljudski životi ne gase.

– Cilj je akcije ‘Zaštita pješaka’ smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu. Akcija je usmjerena na prekršaje vozača, te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima kao i na pješake koji kolnik prelaze izvan mjesta obilježenog za prelazak. Pozivamo pješake na odgovornost, da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu – poručuju iz policije.

 

Nastavi čitati

Reporter 382 - 23.05.2019.

Facebook

Izdvojeno