Poveži se s nama

HOTNEWS

Je li bridž igra za pametne? Odgovor je na prvom tečaju u Velikoj Gorici

Objavljeno

Bridž klub Velika Gorica u četvrtak, 31. ožujka, organizira prvi tečaj ove popularne kartaške igre koju u Hrvatskoj igra oko 1.000 ljudi.

 

“Imali smo problema s prostorom pa nismo mogli organizirati masovnije aktivnosti. Sad smo to u dogovoru s Gradom uspjeli riješiti i krećemo s prvim tečajem bridža u Velikoj Gorici. Na uvodnom predavanju želimo ljude upoznati o čemu se zapravo radi i što je potrebno kako bi mogli procijeniti da li bi im bilo interesantno i da li su spremni odvojiti vrijeme, jer bridž je ipak dosta kompleksna igra”, objasnio je Igor Novosel iz Bridž kluba Velika Gorica.

 

Besplatno uvodno predavanje

 

Prvo predavanje bit će besplatno, a tečaj od 30 sati koštat će 250 kuna, te 150 kuna za umirovljenike, studente i nezaposlene. Održavat će se u prostoru Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i EU fondove na Šetalištu F. Lučića 15.

 

“S jedne strane zahtijeva angažman i trud, ali onda kad se čovjek već potrudi oko toga, stvarno se isplati. Svi koji su počeli igrati bridž stvarno su ga i zavoljeli i nastavili igrati godinama” kaže Igor Novosel.

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno