Poveži se s nama

Moja županija

Jastrebarsko proslavilo Dan grada

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena nedavno preminulom Predragu Bošnjaku

Objavljeno

Jastrebarsko je proslavilo Dan grada. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, gradonačelnik Zvonimir Novosel govorio je o vremenu koje dolazi i viziji Jaske u budućnosti.

„Unatoč činjenici da je gradski proračun, u odnosu na razdoblje od prije desetak godina, desetak milijuna kuna ‘tanji’, Jaska će sljedećih godina biti veliko gradilište. Zahvaljujući sposobnim ljudima, koji na projektima rade nekoliko godina, ugovoreni su najveći infrastrukturni projekti u povijesti Jaske, koji će se sufinancirati europskim novcem (poboljšanje vodokomunalne infrastrukture, projekt vrijedan 169,2 milijuna kuna; op.a.) Pripremamo i nove projekte u obnovi kulturne baštine, turističke infrastrukture, pripremamo gradnju prometnica, novog vrtića… Sljedeća godina bit će i godina reformi – gradske uprave, gradskih institucija i tvrtki, ali i godina u kojoj ćemo građanima ‘otvoriti vrata’ pametnoga grada, jer rješenja koja koristimo i za koja smo primili niz vrijednih priznanja nemaju smisla ako ih ne mogu koristiti i naši sugrađani“, rekao je Novosel.

Dodao je da želi da ljudi koji trenutno vode Grad budu upamćeni kao oni koji su imali hrabrosti mijenjati ga nabolje.

Foto: Zagrebačka županija

U ime Županije svečanosti su prisustvovali zamjenica župana Nadica Žužak, predsjednik Skupštine i saborski zastupnik Mihael Zmajlović i potpredsjednik Županijske skupštine Vladimir Bregović.

Čestitavši na uspjesima postignutima tijekom proteklih godinu dana, Zmajlović je rekao da to nisu samo uspjesi gradske uprave, nego svih onih koji se trude da u Jaski bude što ljepše živjeti.

„Podržavam vas u borbi da svi gradovi i općine u RH dobiju više novca, da se država decentralizira, jer sve se politike, na kraju, reflektiraju lokalno“, rekao je Zmajlović.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Sabora RH Siniša Hajdaš Dončić, rekavši da smatra da je najbolji razvoj onaj koji kreće odozdo, koji je ‘delegiran’ potrebama stanovnika, jer u lokalnim se sredinama, rekao je, najbolje prepoznaju prioriteti i potrebe.

Na svečanosti su gradskim stipendistima uručeni ugovori o stipendijama, a zaslužnima javna priznanja. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena nedavno preminulom Predragu Bošnjaku, Nagrada Grada DVD-u Novaki, a Plaketa Grada tvrtki PA-VIN, Desinečkim tamburašima i Stjepanu Gomercu.

Moja županija

Umirovljenici u Ivanić-Gradu pripremaju fašničku zabavu

U fašničku povorku uključilo se više od 300 maskiranih sudionika

Objavljeno

on

Udruga umirovljenika i građana “Treća dob” Ivanić-Grad, uz pokroviteljstvo grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice grada Ivanić-Grada, organizira 19. međužupanijski fašnik umirovljenika i građana. Povorka će krenuti s parkirališta Zelenjak u nedjelju 16. veljače u 15 sati, a proći će Ulicom kralja Tomislava do Malog trga uz tržnicu u centru grada.

Na fašniku će sudjelovati preko 300 maskiranih sudionika iz 17 udruga koji će se predstaviti u tijeku programa uz pjesmu i ples. Nakon predstavljanja održat će se proglašenje najboljih grupnih maski.

– Posebnost ove manifestacije je dolazak udruga iz drugih županija pa će se tako u Ivaniću sastati razni članovi od Siska i Brckovljana do Crikvenice, i Bakra. Veselje, smijeh, zabava i dobro druženje zagarantirani su u Ivanić-Gradu – istaknuli su organizatori.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Predstavite svoje vino na Reviji najboljih vina Zagrebačke županije

Županija osigurala besplatni izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje svima koji s prijave

Objavljeno

on

Treće izdanje Revije najboljih vina Zagrebačke županije održat će se 12. ožujka u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb od 13 do 19 sati. Ova manifestacija jedinstvena je prilika vinarima s područja Zagrebačke županije da svoje proizvode predstave enolozima, ugostiteljima, hotelijerima, turističkim djelatnicima i ljubiteljima vina. Uz vinare, priliku predstaviti svoje proizvode imat će i sirari.

– Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane vinare i sirare sa svog područja da se prijave na sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji. Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni obrazac te ga poslati na e-mail adresu: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr najkasnije do 26. veljače . poručili su iz Zagrebačke županije.

Prijavni obrazac za vinare možete pronaći ovdje, a za sirare ovdje. Svima koji se prijave Zagrebačka županija osigurat će izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje. Vinari se pritom obvezuju da će prezentirati i promovirati isključivo svoja vina koja su proizvedena na području Zagrebačke županije i koja se nalaze u prometu u vinskoj butelji.

Nastavi čitati

Moja županija

Energetski obnovljena Osnovna škola Sveta Nedelja

‘Novom’ školom zadovoljni i učenici i učitelji

Objavljeno

on

Za energetsku obnovu zgrade OŠ Sveta Nedelja sredstva od preko 9,2 milijuna kuna osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj i, u jednakim omjerima, proračuna Zagrebačke županije i Grada Svete Nedelje.

– Računi za plin već sada su 50 posto niži. Nema više prozora koji se klimaju, kroz koje puše vjetar… Osim izmjene vanjske stolarije, nove fasade, rekonstrukcije radijatorskoga grijanja…, u sve učionice uvedena je klimatizacija, obojani su svi zidovi pa nam se sada prostor škole čini puno prostranijim – na završnoj konferenciji projekta obnove istaknula je ravnateljica škola Anica Magdalenić i dodala kako se nakon obnove osjeća zadovoljstvo i učenika i učitelja.

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, rekao je da je energetska obnova svetonedeljske škole prva veća investicija na području ovoga grada za koju su dobivena europska sredstva.

Foto: Zagrebačka županija

– Energetski smo obnovili i područnu školu u Kerestincu, no tu naša ulaganja u školstvo nisu stala. Cilj nam je da do kraja ove godine započne i gradnja nove osmogodišnje škole u Strmcu. Opet u suradnji sa Županijom i opet u omjeru 50:50- rekao je Zurovec.

– Odobreno nam je europsko sufinanciranje za energetsku obnovu još četiri škole, a šest spremnih projekata čeka raspisivanje novoga natječaja. Dosad smo u prijavljivanju projekata bili dosta uspješni, vjerujem da će nam proći i pripremljeni projekti – rekla je zamjenica župana Nadica Žužak, dodavši da bi bilo lijepo kada bi Županija i s drugim jedinicama lokalne samouprave imala suradnju kakvu ima sa Svetom Nedeljom.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno