Poveži se s nama

Moja županija

Jaskanski vinski treking – utrka po plešivičko svetojanskim vinogorjima, Žumberku i Samoborskom gorju

Objavljeno

Jastrebarsko će ovog vikenda biti domaćin međunarodne manifestacije “JanaTrek 2016”, jaskanskog vinskog trekinga. Organizator Društvo za sport i rekreaciju ‘Jastreb extreme’ predviđa da će na ovogodišnjem izdanju sudjelovati 300-tinjak ljudi iz cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a nastupit će u tri različite kategorije trekinga: 15, 25 i 42 kilometra.

 

Utrka počinje u subotu u 10 sati u Vinskoj kući Jana u selu Prodindol, gdje će biti i cilj, a kretat će se po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Žumberku i Samoborskom gorju.

 

“Ovakav oblik natjecanja zadnjih nekoliko godina postao jako popularan te okuplja veliki broj zaljubljenika koji se uz sport i lijepu prirodu, žele upoznati sa ugostiteljskom i turističkom ponudom kraja u kojem se natječu. Ova utrka služi kao dobra promocija sportsko-turističke ponude našeg kraja, te veći broj natjecatelja u naš grad dolazi već u petak i planira se zadržati cijeli vikend”, kažu organizatori i dodaju kako će u sklopu ovog događanja jaskanski vinari će imati priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu.

 

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Moja županija

Županijski Stožer za zdravstvo: Držite se zadanih mjera, zaštitite sebe i sve oko sebe

Sve zdravstvene ustanove na području Zagrebačke županije prilagodile su svoj rad izvanrednim okolnostima

Objavljeno

on

Stožer za zdravstvo Zagrebačke županije sastao se danas kako bi utvrdili stanje te rapravili o mjerama zaštite od koronavirusa. Na području Zagrebačke županije na današnji dan, kažu, jedna je osoba s istočnog dijela županije izliječena od koronevirusa, trenutno je 7 oboljelih osoba sa zapadnog dijela županije (pri čemu je 6 oboljelih kontakt iste osobe) te oko 900 ljudi u samoizolaciji.

– Sve zdravstvene ustanove na području Zagrebačke županije prilagodile su svoj rad izvanrednim okolnostima te su napravile sve kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom. Tako se u ispostave domova zdravlja i hitne medicine ulazi kroz jedan ulaz nakon izvršene trijaže, u Ljekarnama Zagrebačke županije pultovi su odvojeni pleksiglasom, a vodi se briga da u prostor ljekarni osobe ulaze postupno. Inače, ljekarne ulažu velike napore kako bi osigurale dostatne količine dezinficijensa – istaknuli su iz županijskog Stožera za zdravstvo.

Bolnice Naftalan i Bistra postupaju striktno prema uputama nadležnih institucija, a djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije ulažu maksimalne napore i apeliraju na građane koji sumnjaju na infekciju koronavirusom da prvo zovu svoje liječnike opće prakse, nakon toga dežurne ambulante pri domovima zdravlja čiji će liječnici u slučaju potrebe kontaktirati dežurne epidemiologe.

Iz Stožera za zdravstvo Zagrebačke županije apeliraju na sve stanovnike da se drže zadanih mjera i preporuka nadležnih tijela kako bi štiteći sebe zaštitili i sve oko sebe. Posebice su naglasili na važnost samoizolacije za sve osobe kojima je ta mjera propisana.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno