Poveži se s nama

Vijesti

Izbori u HDZ-u: Ačkar i dalje predsjednik. Mihalj, Kolarec i Rak zamjenici

Predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije je Željko Turk, a zamjenici su mu Tomislav Landeka, Javor Bojan Leš, Božidar Škrinjarić i Tomislav Masten

Objavljeno

Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice i saborski zastupnik Krešimir Ačkar ostaje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice. Rezultat je to jučerašnjeg nastavka unutarstranačkih izbora na kojima je Ačkar bio jedini kandidat za poziciju predsjednika goričke organizacije, a dobio je 785 glasova.

26.10.2020. Velika Gorica – Završetak radova na izgradnji parkirališta u Pucekovićevoj ulici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Zanimljivo je bilo vidjeti kako će gorički HDZ birati zamjenike predsjednika. Naime, za tri pozicije zamjenika prijavilo se devet kandidata. Najveći broj glasova dobio je Jurica Mihalj (458), slijedi ga Ervin Kolarec, v.d. gradonačelnika Velike Gorice, s 428 glasova te Ivan Rak sa 362. Nedovoljno su skupili Rudolf Vujević (203), Tomislav Gruja (183), Josip Jerleković (96), Roman Krunić (88) i Ivica Prnjak (85).

Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće

Što se pak tiče izbora u Županijskoj organizaciji HDZ-a Zagrebačke županije, tu je pobjedu odnio gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk. On je osvojio 2.734 glasova, dok je njegov protukandidat Mikuljan dobio 1.384 glasova članova. Dodajmo i kako su Goričani  na ovom mjestu željeli vidjeti Damira Mikuljana, kojemu su dali 502 glasa, dok je Turk u Gorici osvojio 301 glas. Ovu poziciju prije Turka držao je gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

– Hvala svima koji su svojim glasom podržali moj tim i mene, koji znam da će se istinski boriti za osnaživanje HDZ-a te za zajedništvo koje trebamo za nove izazove i pobjede koje nam slijede, a sve s ciljem ukupnog napretka županije i boljeg života svih njenih žitelja – o pobjedi je na svom Facebook profilu napisao Turk.

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije izabrani su Tomislav Landeka, Javor Bojan Leš, Božidar Škrinjarić i Tomislav Masten.

Sport

Ines Grdenić prvakinja Hrvatske, Mia Mijović brončana

Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo

Objavljeno

on

Ovog vikenda u Zagrebu se održava  seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Karate klub Velika Gorica imao dvije predstavnice.
Prvog dana (subota 17.travnja) Ines Grdenić i Mia Mijović su nastupile u kategoriji -50kg i ostvarile odličan rezultat. Mia je osvojila brončanu medalju, dok je Ines nakon tri vrhunski odrađene borbe osvojila zlatnu medalju.
-Klub je ponosan vidjeti obje članice na postolju te im ovim putem čestitamo! – poručili su iz kluba.
Za Ines slijede pripreme za Europsko seniorsko prvenstvo u Poreču koje se održava u svibnju, a Mia nastavlja pripreme po planu i programu U21 reprezentacije jer Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je u kolovozu u Finskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom

Objavljeno

on

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”

Nastavi čitati

Vijesti

Ne vozite više od dopuštene brzine, policija će spremno čekati prekršitelje!

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

Objavljeno

on

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novi nadzor u prometu. Od ponedjeljka, 19 travnja do nedjelje, 25. travnja 2021. godine nadzirat će i sankcionirati prekoračenja brzine kretanja vozila.

Posebna akcija bit će u srijedu, 21. travnja 2021. godine kada će se provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila za koju su lokacije koje smatraju važnima mogli predlagati sami građani.

-Prilikom provođenja akcije uz prioritetno sankcioniranje nepropisne brzine kretanja vozila, pozornost će se posvetiti i drugim težim prekršajima, a prije svega prisutnosti alkohola u organizmu uz obavezno alkotestiranje svih zaustavljenih vozača, tehničkoj ispravnosti vozila, nepropisnom pretjecanju, upravljanju prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršajima mladih vozača, korištenju sigurnosnog pojasa (vozača i svih putnika), zaštitne kacige i mobitela tijekom vožnje i ostalim prekršajima. – kažu iz PUZ-a.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno