Poveži se s nama

Crna kronika

Isti dan, ista ulica, dvije provale… Lopovi “ordiniraju” Velikom Mlakom

U ulici Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki u srijedu su zabilježene dvije provale, praktički u isto vrijeme, a u tom je razdoblju provaljeno i u kuću u ulici Vladimira Nazora

Objavljeno

Sunčana srijeda, 10. lipnja, i ulica Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki bili su odabir drskih lopova. U istome danu u istoj ulici opljačkane su dvije kuće, odnešena je velika količina zlatnog i srebrnog nakita te novca, a zasad se može samo pretpostavljati da se ovdje radi o istom počinitelju/ima, jer sve drugo bilo bi nevjerojatna slučajnost…

Prva provala smještena je u interval između 12 i 15.10 sati, i to ona u kuću 60-godišnjek vlasnika s prebivalištem u Švicarskoj. Lopov je nasilno otvorio prozor, ušao u kuću, napravio solidan nered, sve ispremetao, a s mjesta zločina udaljio se sa zlatom, srebrom i gotovinom, sve skupa u vrijednosti oko tri tisuće kuna.

U prilog pretpostavci da se radi o istom počinitelju govori vrijeme provale u drugu kuću. Ova je u vlasništvu 72-godišnje žene, a u nju je provaljeno između 14.10 i 15.40 sati. Podrumski prozor bio je malo otvoren, lopov je to iskoristio, ušao u kuću, opet ispremetao stvari i pronašao novac i zlatni nakit.

Međutim, to nije sve kad je riječ o provalama i Velikoj Mlaki… Između 8. i 11. lipnja provaljeno je u kuću u ulici Vladimira Nazora, čiji je vlasnik 66-godišnji muškarac. U ovom slučaju lopov je pronašao i odnio nakita u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Ovih dana, ako živiš u Velikoj Mlaki, pametno je biti na oprezu…

Crna kronika

Ukrao oplate za tunele, vjerojatno će ih prodati pod staro željezo

Pojedinačno, elementi vrijede koliko i željezo prilikom otkupa, no zajedno cijena im je jako visoka

Objavljeno

on

Nepoznati lopov opljačkao je tijekom vikenda, između 18. i 21. srpnja, tvrtku iz Zagreba koja koristi prostor tvrtke Hidroelektra u Novom Čiču. Provalnik je odstranio lance i lokote s vrata, ušao unutra te iz dvorišta ukrao više elemenata metalnih konstrukcija koje se koriste u građevinarstvu, točnije oplate za tunele.

– Vrijednost je dosta teško procijeniti jer pojedinačno ukradeni elementi nemaju vrijednosti osim svoje težine. Da su ukradeni svi elementi, šteta bi bila jako visoka. Ovih nekoliko elemenata su ukradeni isključivo kao sekundarna sirovina, odnosno željezo jer komad teži i 500 kilograma – objasnili su iz policije.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Opelom naletio na moped i teško ozlijedio vozača

Objavljeno

on

S teškim ozljedama prošao je 47-godišnji motociklist kojega je jučer nešto prije 17 sati udario automobil. Kako javlja policija, 51-godišnjak koji je vozio Opel Ulicom matice hrvatske, kod raskrižja s Trgom maršala Tita krenuo se prestrojavati u lijevu traku, a da pritom nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tako je naletio na moped marke Piaggio koji je vozio 47-godišnjak. U prometnoj nesreći motociklist je teško ozlijeđen dok je vozač automobila lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Iako tu informaciju policija nije odmah objavila, nego ju tek naknadno potvrdila, na mopedu je bilo i dijete koje je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno.

Nastavi čitati

Crna kronika

Stambeni kontejner u Lukavcu u potpunosti izgorio zbog nesipravnih električnih instalacija

Šteta je oko 30 tisuća kuna

Objavljeno

on

Policija je očevidom utvrdila kako je požar kontejnera u Lukavcu izbio zbog neispravnih električnih instalacija. Radi se o stambenom kontejneru koji je u potpunosti izgorio, a materijalna šteta je oko 30 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno