Poveži se s nama

Crna kronika

Isti dan, ista ulica, dvije provale… Lopovi “ordiniraju” Velikom Mlakom

U ulici Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki u srijedu su zabilježene dvije provale, praktički u isto vrijeme, a u tom je razdoblju provaljeno i u kuću u ulici Vladimira Nazora

Objavljeno

Sunčana srijeda, 10. lipnja, i ulica Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki bili su odabir drskih lopova. U istome danu u istoj ulici opljačkane su dvije kuće, odnešena je velika količina zlatnog i srebrnog nakita te novca, a zasad se može samo pretpostavljati da se ovdje radi o istom počinitelju/ima, jer sve drugo bilo bi nevjerojatna slučajnost…

Prva provala smještena je u interval između 12 i 15.10 sati, i to ona u kuću 60-godišnjek vlasnika s prebivalištem u Švicarskoj. Lopov je nasilno otvorio prozor, ušao u kuću, napravio solidan nered, sve ispremetao, a s mjesta zločina udaljio se sa zlatom, srebrom i gotovinom, sve skupa u vrijednosti oko tri tisuće kuna.

U prilog pretpostavci da se radi o istom počinitelju govori vrijeme provale u drugu kuću. Ova je u vlasništvu 72-godišnje žene, a u nju je provaljeno između 14.10 i 15.40 sati. Podrumski prozor bio je malo otvoren, lopov je to iskoristio, ušao u kuću, opet ispremetao stvari i pronašao novac i zlatni nakit.

Međutim, to nije sve kad je riječ o provalama i Velikoj Mlaki… Između 8. i 11. lipnja provaljeno je u kuću u ulici Vladimira Nazora, čiji je vlasnik 66-godišnji muškarac. U ovom slučaju lopov je pronašao i odnio nakita u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Ovih dana, ako živiš u Velikoj Mlaki, pametno je biti na oprezu…

Crna kronika

Novi detalji policijske akcije u Kobiliću, uhićeni provalnik (65) imao je pomagače

Muškarac s područja Nove Gradiške, zajedno s još dvojicom počinitelja, provalio je u kuću u Kobiliću

Objavljeno

on

Muškarac (65) kojega je policija uhitila tijekom provale u kuću u Kobiliću u noći u subotu, kazneno djelo nije počinio sam. Naime, s njime su bila još dvojica muškaraca koji su ipak uspjeli pobjeći.

Podsjetimo, u 1.20 sati u subotu, policija je zaprimila dojavu građana koji je kazao kako je u Kobiliću uočio trojicu muškaraca koji preskaču ogradu te ulaze u kuću za koju zna da je trenutno prazna, s obzirom da se stanari nalaze u inozemstvu.

– Brzom reakcijom policije uhvaćen je jedan od počinitelja. Doista se radilo o pravom bijegu s mjesta događaja. Naime, svi su se razbježali, a govorimo o pola 2 ujutro, što znači da je bio mrkli mrak. Policijski službenici u neposrednoj blizini kuće uhitili su 65-godišnjeg muškarca s područja Nove Gradiške, a obradom je utvrđeno da su počinitelji provalili u kuću, no zbog dolaska policije su pobjegli – ispričao je inspektor Nikica Ljubanović.

Budući da se vlasnik kuće nalazi na radu u inozemstvu, još nije poznato što je iz kuće ukradeno te će to policija utvrditi kada se vlasnik vrati i pregleda kuću. Do tada, kuća ostaje zapečaćena.

Nastavi čitati

Crna kronika

FOTO Do temelja izgorjela drvena kuća u Petrovini

Prema dojavi, u kući se u vrijeme požara nalazila jedna osoba. Srećom, do dolaska vatrogasaca već je bila na sigurnom

Objavljeno

on

Srećom, nitko nije ozlijeđen u požaru koji je planuo rano ujutro u ponedjeljak. Dojavu da se zapalila drvena kuća u Petrovini JVP Velika Gorica dobila je u 5.13 sati, a prema dojavi u kući se nalazila 71-godišnja vlasnica kuće. Gorički vatrogasci brzo reagirali i u kratkom vremenu stigli na intervenciju s dva vozila i devet vatrogasaca.

Foto: JVP Velika Gorica

– Zatekli smo drvenu kuću u plamenu, ali je srećom gospođa koja živi u kući već izašla van i bila je na sigurnom. Kad smo mi stigli na mjesto požara, krov je već bio propao unutra – objasnio je Ivica Maceković, zapovjednik JVP Velika Gorica, te dodao kako je intervencija trajala do 7.50 sati.

Materijalna šteta je velika budući da je drvena kuća izgorjela do temelja.

Na kraju, vatrogasci su uputili i apel građanima.

– U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovorno rukovanje istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike. Upozoravamo građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Današnja intervencija je srećom završila samo sa materijalnom štetom, a falilo je malo da bude i kobnije – kažu iz JVP Velika Gorica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija ulovila 65-godišnjaka dok je provaljivao u kuću, pokušao je pobjeći…

Noćna akcija u Kobiliću, policajci su morali koristiti silu

Objavljeno

on

Policija je noćas u 1.35 sati u Kobiliću uhitila muškarca kojeg su zatekli prilikom počinjenja kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kuću. Muškarac (65) provaljivao je u kuću u vlasništvu 42-godišnjaka, a policija je morala koristiti sredstva prisile radi sprečavanja bijega.

– 65-godišnjak je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno