Poveži se s nama

Gospodarstvo

Imate ideju za pokretanje vlastitog posla, a ne znate gdje i kako početi?

Objavljeno

U novoj radionici pod nazivom „Osnove upravljanja tvrtkom i administracija“, koju organiziraju VG Poduzetnički centar i VE-GO-RA doznajte kako otvoriti poduzetnički pothvat, koje su specifičnosti svakog pravnog oblika te što nakon otvaranja vlastitog biznisa.

 

Predavačica Kornela Paunović polaznike će upoznati sa sljedećim temama:

 

– Kako početi: obrt ili d.o.o. ili j.d.o.o.
– Imamo otvoreno poduzeće, što sada?
– Kratkoročni i dugoročni planovi
– Financijski izvještaji i poslovne knjige
– Likvidatura dokumentacije
– Račun i izdavanje računa
– Plaćanje i obračun plaćanja
– Analiza troškova rada

 

Radionica će se održati u četvrtak 12. svibnja u 9 sati na adresi Šetalište Franje Lučića 15. Besplatna je i namijenjena je svima koji su u fazi otvaranja vlastitog poduzetničkog pothvata kao i onima koji su tek otvorili vlastitu tvrtku.

 

Da biste mogli sudjelovati na edukaciji, prijavite se na vrijeme na broj telefona 01/6269-943 ili ispunjeni prijavni obrazac dostavite na info@poduzetnicki-centar.hr.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno