Poveži se s nama

Crna kronika

Iako je blago porastao broj kaznenih djela, Velika Gorica ipak je siguran grad za život

Tijekom protekle godine nije zabilježeno niti jedno ubojstvo ili pokušaj ubojstva

Objavljeno

Na postajnom području Policijske postaje Velika Gorica u protekloj godini zabilježen je blag porast kaznenih djela. Tijekom prošle godine počinjeno ih je 586, što je za 6,7 posto više u odnosu na 2018. godinu kada je počinjeno 549 kaznenih djela. Postotak riješenih slučajeva identičan je onom iz 2018.. Tako je tijekom prošle godine uspješno riješeno 58 posto prijavljenih slučajeva.

– Važno je istaknuti kako je u protekloj godini pao broj teških krađa provaljivanjem u domove. Zabilježen je određeni pad od šest kaznenih djela, što na brojčanoj razini nije puno, ali u odnosu na ukupan broj od 59 provala nije zanemariv broj – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Smanjenje broja ovakvih kaznenih djela važna je i zbog malog postotka razriješenosti slučajeva provala u kuće i stanove. Naime, u prosijeku se riješi tek 30-tak posto slučajeva. Na meti provalnika u 90 posto slučajeva su obiteljske kuće, dok provale u stanove čine 10 posto slučajeva. U ovu brojku nisu uključene vikend kuće.

Razbojništva u trgovinama predstavljala su veliki problem goričkoj policiji početkom prošle godine.

– Od travnja prošle godine nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva na goričkom području, ali kriminalistička istraživanja vezana uz te slučajeve još traju. Iskreno se nadam da će naša istraživanja rezultirati rješavanjem slučajeva i pronalasku počinitelja tih kaznenih djela – poručio je inspektor Ljubanović.

U našem gradu u protekloj godini nije bio zabilježeno niti jedno ubojstvo ili pokušaj ubojstva.

Crna kronika

Inspektor Ljubanović: ‘Zaključavajte svoje dvorišne objekte, šupe, drvarnice i garaže’

Lopov 37-godišnjaku iz garaže ukrao alat i kobasice vrijedne 20 tisuća kuna

Objavljeno

on

U Žitkovčici je nepoznati lopov iz otključane garaže ukrao električni alat i suhomesnate proizvode. Krađa se dogodila u srijedu između 2 i 2,30 sati. 37-godišnji vlasnik vidio je da mu se netko mota po dvorištu, ali nije reagirao. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

U Bukovčaku iz otključanog dvorišnog objekta od 10. do 12. siječnja ukradena je motorna pila. Šteta je procijenjena na četiri tisuće kuna.

– Upozorio bih građane da se ponašaju samozaštitno, odnosno zaključavaju sve prostorije jer će time otežati posao lopovima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ovaj tjedan na meti provalnika našle se dvije kuće u Porinovoj

U obje provalnik je ušao obijanjem prozora u prizemlju

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u utorak između 13,30 i 18,50 sati provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjak. Provalnik je obio prozor u prizemlju i ušao u unutrašnjost kuće, gdje je pronašao tisuću kuna u gotovini. Uzeo je novac i dao se u bijeg.

Drugi slučaj dogodio se u periodu od ponedjeljka do četvrtka, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 67-godišnjaka. I ovaj put provalnik je obio prozor u prizemlju kuće kako bi ušao u unutrašnjost te je nakon toga ispremetao stvari po kući. Iz neutvrđenog razloga na kraju je morao napustiti kući ništa ne otuđivši.

Nastavi čitati

Crna kronika

VIDEO Opasnost na cesti

Vozio suprotnim smjerom na Aveniji pape Ivana Pavla II.

Objavljeno

on

Na Facebook stranici Plavci, a de ste?  osvanuo je video na kojem se vidi kako vozač vozi u suprotnom smjeru na Aveniji pape Ivana Pavla II.. U jednom trenutku vozače se odlučio polukružno okrenuti na autobusnom ugibalištu i nastaviti vožnju u pravom smjeru. Na svu sreću iz suprotnog smjera nije bilo vozila pa je izbjegnut frontalni sudar, koji je mogao biti koban.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno