Poveži se s nama

Vijesti

Humanitarni buvljak: Uzmi što ti treba, pokloni ili razmijeni što ti ne treba!

Velikogorički Crveni križ sedmi put organizira Humanitarni buvljak, na kojem se ništa neće prodavati. Odjeću, obuću i sve ostalo može se donijeti i ostaviti, uzeti ako je nekome potrebno ili razmijeniti za nešto što vam je potrebnije…

Objavljeno

Meteorološki gledano, vrijeme u petak ujutro bit će ugodno, proljetno, a iz humanoga kuta gledanja bit će vrijeme za – dobrotu. Gradski Crveni križ ispred svog će ureda, na adresi Trg kralja Tomislava 2, organizirati sedmi Humanitarni buvljak, koji će trajati od 8.30 do 11 sati.

– Dosadašnja iskustva su dobra, iako nam je mali problem bila lokacija na kojoj bi se buvljak održavao, pa smo se malo tražili po tom pitanju. Buvljak je tako bio i na placu, a posljednjih nekoliko puta bio je ispred našeg ureda, gdje nam je ipak lakše sve to organizirati. Pa će tako biti i dalje – kaže ravnateljica goričkog Crvenog križa Suzana Strunjak.

Kad je mjesto radnje određeno, trebalo je odrediti i vrijeme radnje. Po tom pitanju nije bilo puno dvojbi.

– Uvijek pokušavamo da to bude petkom, budući da je to već po običaju u Velikoj Gorici sajmeni dan, pa vjerujemo da će puno naših sugrađana ovuda proći – kazala je Strunjak pa dodala:

– Specifičnost našeg humanitarnog buvljaka je to što pozivamo sve građane da dođu, pogledaju sviđa li im se nešto, da to slobodno uzmu, budući da imamo stvarno veliku količinu odjeće, obuće, posteljine… Ne bismo htjeli da nešto od toga propadne, budući da imamo naš moto ‘recikliraj, ne bacaj, ne kupuj’. Velik dio toga je u jako dobrom stanju, očuvano i itekako upotrebljivo.

Osim onih koji će doći i potražiti ono što im je potrebno, poziv je upućen i onima koji u ormarima imaju odjeću, obuću i druge stvari koje su u dobrom stanju. Donesite, pomozite, ne bacajte…

– Pozivamo sve one kojima nešto treba, ali i one koji slučajno prolaze, neka dođu i pogledaju treba li im nešto. Sigurna sam da će se mnogi odazvati i našem pozivu da donesu stvari koje im ne trebaju. Imamo jako puno upita posljednjih dana i mogu reći da su Velikogoričani po tom pitanju osviješteni i socijalno osjetljivi prema onima koji nemaju, a s druge strane su i ekološki osjetljivi, ne žele baciti ono što je još upotrebljivo – zaključila je ravnateljica Strunjak.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno