Poveži se s nama

Vijesti

Humanitarni buvljak: Uzmi što ti treba, pokloni ili razmijeni što ti ne treba!

Velikogorički Crveni križ sedmi put organizira Humanitarni buvljak, na kojem se ništa neće prodavati. Odjeću, obuću i sve ostalo može se donijeti i ostaviti, uzeti ako je nekome potrebno ili razmijeniti za nešto što vam je potrebnije…

Objavljeno

Meteorološki gledano, vrijeme u petak ujutro bit će ugodno, proljetno, a iz humanoga kuta gledanja bit će vrijeme za – dobrotu. Gradski Crveni križ ispred svog će ureda, na adresi Trg kralja Tomislava 2, organizirati sedmi Humanitarni buvljak, koji će trajati od 8.30 do 11 sati.

– Dosadašnja iskustva su dobra, iako nam je mali problem bila lokacija na kojoj bi se buvljak održavao, pa smo se malo tražili po tom pitanju. Buvljak je tako bio i na placu, a posljednjih nekoliko puta bio je ispred našeg ureda, gdje nam je ipak lakše sve to organizirati. Pa će tako biti i dalje – kaže ravnateljica goričkog Crvenog križa Suzana Strunjak.

Kad je mjesto radnje određeno, trebalo je odrediti i vrijeme radnje. Po tom pitanju nije bilo puno dvojbi.

– Uvijek pokušavamo da to bude petkom, budući da je to već po običaju u Velikoj Gorici sajmeni dan, pa vjerujemo da će puno naših sugrađana ovuda proći – kazala je Strunjak pa dodala:

– Specifičnost našeg humanitarnog buvljaka je to što pozivamo sve građane da dođu, pogledaju sviđa li im se nešto, da to slobodno uzmu, budući da imamo stvarno veliku količinu odjeće, obuće, posteljine… Ne bismo htjeli da nešto od toga propadne, budući da imamo naš moto ‘recikliraj, ne bacaj, ne kupuj’. Velik dio toga je u jako dobrom stanju, očuvano i itekako upotrebljivo.

Osim onih koji će doći i potražiti ono što im je potrebno, poziv je upućen i onima koji u ormarima imaju odjeću, obuću i druge stvari koje su u dobrom stanju. Donesite, pomozite, ne bacajte…

– Pozivamo sve one kojima nešto treba, ali i one koji slučajno prolaze, neka dođu i pogledaju treba li im nešto. Sigurna sam da će se mnogi odazvati i našem pozivu da donesu stvari koje im ne trebaju. Imamo jako puno upita posljednjih dana i mogu reći da su Velikogoričani po tom pitanju osviješteni i socijalno osjetljivi prema onima koji nemaju, a s druge strane su i ekološki osjetljivi, ne žele baciti ono što je još upotrebljivo – zaključila je ravnateljica Strunjak.

Vijesti

Šarenilo boja za bolje raspoloženje: Mladi na Tuđmancu pripremaju dan posvećen umjetnosti

Mali i veliki moći će u parku za stolovima slikati vodenim bojama, bojati, oslikavati čestitke…

Objavljeno

on

Povodom svjetskog dana umjetnosti, Gorički klub mladih postavit će veseli štand u Parku dr. Franje Tuđmana. U petak od 13 do 18 sati, za velike i male, pripremit će stolove namijenjene raznim aktivnostima, od slikanja vodenim bojama i pastelama, izrađivanja i ukrašavanja čestitki, do isprobavanja malih elektroničkih instrumenata.

– Također smo pripremili i antistres bojanke za odrasle koje odrasli i roditelji mogu bojati u kafićima dok su djeca za stolom i bave se svojim aktivnostima, ali ih naravno mogu bojati i s nama – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Na dva velika platna posjetitelji će moći ostaviti otisak svoje ruke, a platna će članovi Goričkog kluba mladih izvjesiti u svom klubu i tako u prostor unijeti malo šarenila.

– Poznato je da bojanje opušta mozak, stoga pozivamo sve da sudjeluju u glazbenim i slikarskim umjetnostima i prošire svoj kreativni svijet. Pridružite se nama u bojama do sreće! Pozivamo sve građane da iskoriste lijepi petak i pridruže nam se u obilježavanju svjetskog dana umjetnosti – dodala je Kajgana Raga.

Nastavi čitati

Vijesti

Rješenje za gužve u Pucekovićevoj: Traži se nova lokacija za testiranje na COVID…

Za sigurnije kretanje građana, dio Ulice Matije Slatinskog dobit će nogostup

Objavljeno

on

Učestali prometni kaos u Pucekovićevoj ulici već dugo muči Velikogoričane. Problem nije uspjelo riješiti ni novo parkiralište s gotovo 100 parkirnih mjesta. A ovaj problem ne utječe samo na stanare okolnih zdrada, već i one koji ujutro dovoze djecu u vrtić ili moraju ići u Dom zdravlja. Pucekovićevu ulicu zato je danas obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Problem gužvi koje nastaju u Pucekovićevoj ulici zbog COVID ambulante riješit ćemo ovih dana dogovorom s Domom zdravlja oko nove lokacije za testiranje – kazao je Ačkar te dodao kako će ovih dana krenuti i u izgradnju nogostupa u obližnjoj Ulici Matije Slatinskog.

– Na inicijativu predstavnice stanara Brigite Županić i stanovnika ulice Matije Slatinskog krećemo u izgradnju nogostupa u dijelu ulice gdje nedostaje. Izgradnjom nogostupa omogućit ćemo sigurno kretanje pješacima – zaključio je Ačkar.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio listu poduzetnika koji su ostvarili pravo na COVID potporu

85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu. Sredstva su osigurana iz proračuna, a Grad će ih uplatiti na žiro račun korisnika potpore nakon potpisivanja ugovora. Ukupno 85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 813 tisuća kuna, a popis korisnika potpore dostupan je OVDJE.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno