Poveži se s nama

CityLIGHTS

Humanitarni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica

Objavljeno

Danas je u holu Srednjoškolskog centra održan 5. humanitarni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica. Gimnazijalci su od 9 do 17 sati izlagali svoje proizvode u dvije smjene: od 9 do 13 učenici prvih i četvrtih razreda, a u popodnevnoj smjeni (13 do 17 sati) učenici drugih i trećih razreda. Na jednom štandu izlagali su učenici članovi gimnazijske Volonterske udruge ”Marijini obroci” (Mary’s meals). Sveukupna ponuda je bila bogata i šarolika – na stolovima su bili ponuđeni božićni ukrasi, kolači svih mogućih vrsta i oblika, topli i hladni napitci te voće i video igrice. Cijene su bile popularne, prodaja je tekla očekivanim tempom, a među prvim kupcima u obje smjene bile su ravnateljica Brankica Žugaj i pedagoginja Olieta Horvat Kardoš. Poslijepodnevnu prodaju su glazbom poboljšali gimnazijalci tamburaši. Utrženi iznos bit će darivan, kao i prethodnih godina, Pučkoj kuhinji, Centru za odgoj i obrazovanje Velike Gorice te SOS dječjem selu u Lekeniku.

 

20.12.2016. Velika Gorica, Srednjoškolski centar – Održan humanitarni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prema riječima ravnateljice Žugaj, 49 gimnazijalaca se u prošloj školskoj godini plasiralo i dostojno prezentiralo svoju školu na državnim natjecanjima, što je sjajan postotak u odnosu na broj učenika Gimnazije, i svrstava velikogoričku gimnaziju, ne samo kao najbolju u našoj županiji, nego i vrlo visoko na državnoj razini. Peti humanitarni Božićni sajam samo dodatno pokazuje da su učenici osjetljivi na opće društvenu zbilju i spremni su pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to čine svi razredi bez izuzetka.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno