Poveži se s nama

CityLIGHTS

Humanitarni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica

Objavljeno

Danas je u holu Srednjoškolskog centra održan 5. humanitarni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica. Gimnazijalci su od 9 do 17 sati izlagali svoje proizvode u dvije smjene: od 9 do 13 učenici prvih i četvrtih razreda, a u popodnevnoj smjeni (13 do 17 sati) učenici drugih i trećih razreda. Na jednom štandu izlagali su učenici članovi gimnazijske Volonterske udruge ”Marijini obroci” (Mary’s meals). Sveukupna ponuda je bila bogata i šarolika – na stolovima su bili ponuđeni božićni ukrasi, kolači svih mogućih vrsta i oblika, topli i hladni napitci te voće i video igrice. Cijene su bile popularne, prodaja je tekla očekivanim tempom, a među prvim kupcima u obje smjene bile su ravnateljica Brankica Žugaj i pedagoginja Olieta Horvat Kardoš. Poslijepodnevnu prodaju su glazbom poboljšali gimnazijalci tamburaši. Utrženi iznos bit će darivan, kao i prethodnih godina, Pučkoj kuhinji, Centru za odgoj i obrazovanje Velike Gorice te SOS dječjem selu u Lekeniku.

 

20.12.2016. Velika Gorica, Srednjoškolski centar – Održan humanitarni Božićni sajam Gimnazije Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prema riječima ravnateljice Žugaj, 49 gimnazijalaca se u prošloj školskoj godini plasiralo i dostojno prezentiralo svoju školu na državnim natjecanjima, što je sjajan postotak u odnosu na broj učenika Gimnazije, i svrstava velikogoričku gimnaziju, ne samo kao najbolju u našoj županiji, nego i vrlo visoko na državnoj razini. Peti humanitarni Božićni sajam samo dodatno pokazuje da su učenici osjetljivi na opće društvenu zbilju i spremni su pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to čine svi razredi bez izuzetka.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

Goričanka Dalija Zubek poziva: Opremimo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci

Objavljeno

on

Dalija Zubek, humanitarka i dobitnica nagrade Grada “Turopoljsko srce” ponovo pokreće akciju PRVACI, kako bi i đaci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja imali ono najnužnije za početak svog životnog obrazovanja, opremu za prvi razred osnovne škole. Poziva sve koji to mogu i žele da se priključe akciji prikupljanja novčane pomoći. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE.

U cijelosti prenosimo Dalijinu objavu na Facebooku:

Dragi Legalisi i svi ostali prijatelji, krenuli smo sa jubilarnom petom akcijom PRVACI i nadam se vašem velikom odazivu. Za one koji se tek uključuju u našu priču, svake godine prikupljamo donacije pomoću kojih opremamo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Sa ponosom vam mogu reći da smo do sada opremili gotovo 7 punih razreda  i da su Legalisovi Prvaci svi redom odlikaši koji će uskoro preuzeti kormila velikih projekata i velikih postignuća. Naše Prvake opremamo sa novim školskim anatomskim torbama, popunjenim pernicama, vodenim bojicama, bilježnicama i ostalom opremom potrebnom za bezbrižan početak lova na znanje. Komplet opreme za jednog Prvaka košta oko 250 kuna i nama je svaka kuna donacije dobrodošla. Apeliram na sve Goričke firme, političke stranke i sve one koji si mogu priuštiti, da budu dio ove akcije i pomognu nam opremiti što više Prvaka. Molim vas sherajte post i prenesite svojim prijateljima sve o Legalisovim Prvacima. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE pošto je u tijeku još jedna akcija pa da se uplate mogu definirati. Eto nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci koji nose jednostavnu poruku…..znanje je moć 

Hvala svima…….teta D

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Volonterski centar Velika Gorica: U godinu dana provedeno 16 volonterskih akcija

Suradnja se pretvorila u veliko prijateljstvo

Objavljeno

on

Iz Volonterskog centra Velika Gorica kažu kako su obilježili završetak projektne godine, kojeg je udruga ‘Zamisli’ pokrenula u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče.  U godina dana djelovanja proveli su 16 volonterskih akcija, uspostavili bazu volontera i pokrenuli suradnju s organizacijama koje provode neke od najvećih manifestacija na području grada.

“U ove dvije godine, koliko udruga Zamisli surađuje s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče, od suradnje je nastalo jedno prijateljstvo za koje se nadamo da će se razvijati i dalje”, napomenula je Svjetlana Marijon, predsjednica udruge ‘Zamisli’.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Goričanke nabolje na 10. Zborskoj olimpijadi

U kategoriji folklornog pjevanja uz instrumentalnu pratnju Jane i Jankići od žirija dobili odlične ocjene

Objavljeno

on

Nakon što su na posljednjoj olimpijadi zborova u Rigi Jane osvojile zlatnu medalju, te se prošle godine okitile zlatom u Šri Lanci, djevojke su se još jednom dokazale na svjetskoj sceni. Na 10. Zborskoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici osvojile su zlato. U kategoriji folklornog pjevanja uz instrumentalnu pratnju Jane i Jankići izveli su četiri glazbena broja za koje su od žirija nagrađene najvišim ocjenama.

U Pretoriji je nastupilo 16 500 pjevača i 300 zborova iz cijelog svijeta, podijeljenih u 27 kategorija.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno