Poveži se s nama

Vijesti

Habdelić dominirao u Kumičiću: Devet malih informatičara, pet prvih mjesta

Osnovna škola Eugena Kumičića organizirala je natjecanje iz informatike na županijskoj razini, a ispalo je da su “domaći” učenici odlično iskoristili prednost domaćeg terena…

Objavljeno

Nakon što su njihovi robotičari “razvalili” sa svojim projektom svemirskog odijela za tuširanje, Osnovna škola Eugena Kumičića okrenula se informatici. U petak je u toj školi organizirano županijsko natjecanje iz informatike, ali ovoga puta u glavnim su ulogama bili učenici iz jedne druge velikogoričke osnovne škole. Konkretno, iz osnovne škole Jurja Habdelića.

– Vjerujemo da ovakvi rezultati ne bi trebali proći nezabilježeno. Naših je predstavnika bilo devetero i postigli su stvarno odlične rezultate: u svim kategorijama imamo prvo mjesto, ukupno pet! – pohvalili su se iz Habdelića.

Učenici od petog do osmog razreda natjecali su se u kategorijama Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije i Osnove informatike, a ovako su prošli učenici iz Habdelića:

  • Luka Cundeković (6. razred), 1. mjesto u kategorijama LOGO i Digitalne kompetencije, 5. mjesto u kategoriji Algoritmi
  • Tomo Hranilović (7. razred), 1. mjesto u kategorijama Osnove informatike (6. mjesto u državnom poretku!) i Algoritmi
  • Marko Hrenić (8. razred), 1. mjesto u kategoriji Osnove informatike
  • Antonio Bogović (5. razred), 2. mjesto u kategoriji LOGO
  • Viktorija Levak (5. razred), 4. mjesto u kategoriji Osnove informatike
  • Anesa Zenuni (7. razred), 4. mjesto u kategoriji Osnove informatike
  • Borna Popović (8. razred), 4. mjesto u kategoriji Osnove informatike
  • Niko Hranilović (6. razred), 5. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije, 7. mjesto u kategoriji Algoritmi
  • Kristijan Penzar (5. razred), 7. mjesto u kategoriji Algoritmi

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno